Saturday, November 16, 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ “ΣΠΑΝΕ” ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!



ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ “ΣΠΑΝΕ” ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Εκπληκτος και με βαθύτατη οδύνη διάβασα στο ιστολόγιο  http://nea-propontida.blogspot.gr:

“Η Ελλάδα, τελικά, παρά την τεράστια οικονομική κρίση διασκεδάζει στους "ναούς" της παραλιακής και τα μαγαζιά της Ιεράς Οδού.  Η αγορά έχει "στεγνώσει", οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια κλπ. Έχουν όμως την δυνατότητα να διασκεδάζουν στα μπουζούκια! Αυτό που συνέβαινε...το εορταστικό τριήμερο σε δημοφιλείς ναούς του μπουζουκιού ήταν κάτι το ασύλληπτο.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρκάριζαν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της παραλιακής ή σε κάποια απόσταση από τα μαγαζιά της Ιεράς οδού, στο σιδεράδικο και αλλού. Οι ουρές ήταν ατέλειωτες. Οι περισσότεροι περπατούσαν αρκετά μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους. Αγόρια και κορίτσια που είχαν πάρει χαρτζιλίκι από τον μπαμπά αλλά και ζευγάρια που δεν θα τα χαρακτήριζες εύπορα. Κι όμως όλοι αυτοί διασκέδαζαν σαν να μην... υπάρχει αύριο. Πάνω στα τραπέζια... κάτω από τα τραπέζια, στις πίστες με λικνίσματα και αστραφτερά χαμόγελα. Γύρω τους ένας απίθανος λουλουδοπόλεμος. Τα πανέρια με τα γαρύφαλλα να πηγαινοέρχονται. Οι λουλουδούδες να γράφουν συνέχεια τα ποσά πάνω στα μπλοκάκια τους. Νόμιζες ότι βρίσκεσαι στην δεκαετία του '90.

Όταν όλοι οι Έλληνες νόμιζαν ότι είναι πλούσιοι, κυκλοφορούσαν με Cayenne και έμεναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου. Στην πραγματικότητα όμως όλα έχουν αλλάξει. Η χώρα βρίσκεται στον 6ο χρόνο οικονομικής ύφεσης, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30%. Οι Έλληνες συνεχίζουν όμως να τα σπάνε στα μπουζούκια.”

Είχε πριν λίγους μήνες είχε προηγηθεί η είδηση για τα κατορθώματα θαμώνων κέντρου στη Μύκονο που κατανάλωναν μπουκάλια με σαμπάνια των 25,000 ευρώ. 

Τότε προσπαθήσαμε να αποδώσουμε το σκάνδαλο σε ορισμένους ασυνείδητους νεόπλουτους -αν και συμμετείχαν 1,500 στο δυσώνυμο beach party- και κακίσαμε την Μέρκελ και τους υπόλοιπους εκπρόσωπους των “σκοτεινών δυνάμεων”, του "στυγνού Νεοφιλελευθερισμού" και του “Τευτονικού ιμπεριαλισμού” που αγανάκτησαν όταν άκουσαν την είδηση.

Τώρα; Τώρα που τόσο μαζικά επιδεικνύνουμε την ασυνειδησία μας και την ανικανότητά μας να συλλάβουμε τα μηνύματα των καιρών;

Ποιος νουνεχής άνθρωπος μπορεί να ακούσει τις εκκλήσεις μας για τη μη λήψη περαιτέρω μέτρων για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα και για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή;

Ποιος φταίει για τα σημερινά μας χάλια; 

Πολλοί και πολλά φταίνε αλλά μεγαλύτερος φταίχτης από μας τους ίδιους δεν υπάρχει. 

Προσφέρουν τρισχείριστη υπηρεσία στην πατρίδα μας όσοι πολιτικοί ηγέτες αποδίδουν την κακοδαιμονία της πατρίδας μας σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας και ακόμη χειρότερη υπηρεσία προσφέρουν όσοι άνθρωποι της Εκκλησίας αποδίδουν στις “σκοτεινές δυνάμεις” τα κακά που μας βρήκαν, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι το δικό μας ηθικό ξεχαρβάλωμα πρωτίστως έφερε την οικονομική κρίση που ζούμε στο πετσί μας σήμερα.

No comments:

Post a Comment