Monday, November 11, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Η ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Η ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από το protothema.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

«Σκάνδαλο», με αυτή τη λέξη ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε τη συμπεριφορά όσων κλέβουν το κράτος για να ενισχύσουν την Εκκλησία.

Μιλώντας στην Σάντα Μαρία του Βατικανού σε ομιλία του, επέρριψε ευθύνες στους Χριστιανούς που «κάνουν διπλή ζωή», όπως είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «διεφθαρμένους».

Απευθυνόμενος στους πιστούς που κρέμονταν από τα χείλη του, ο ποντίφικας δήλωσε: «Οι διεφθαρμένοι Χριστιανοί και οι διεφθαρμένοι ιερείς κάνουν κακό στην Εκκλησία.

«Όποιος κάνει διπλή ζωή, ας δέσει στο λαιμό του μία πέτρα και ας πέσει στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που παριστάνουν τους ευεργέτες της Εκκλησίας και ενώ με το ένα χέρι προσφέρουν, με το άλλο κλέβουν το κράτος και τους φτωχούς.

Διευκρίνισε, δε, ότι μπορεί όλοι μας να είμαστε αμαρτωλοί, αλλά δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι.”

Ουδεμία διαφωνία για την καταδίκη της φοροδιαφυγής, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το απαράδεκτο της υπερβολής που χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η έκταση της φοροδιαφυγής αφορά δυστυχώς πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Στην Ελλάδα λ.χ. ακούσαμε ότι φτάνει τους 10 από τους 11 πολίτες και είναι βέβαιο ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει επίσης φοροδιαφυγή σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Επομένως είναι πολύ υπερβολικό να ζητά ο Πάπας να βάλουν "μύλον ονικό" όλοι αυτοί και να πέσουν στη θάλασσα μια ευαγγελική ρήση που χρησιμοποιείται για ένα καθαρά πνευματικό θέμα και όχι για παρανομία.

Διερωτόμαστε ακόμη. 

Αν όσοι υποπίπτουν στην παρανομία της φοροδιαφυγής πρέπει να πέσουν στην θάλασα με πέτρα στο λαιμό, τι πρέπει να κάνουν όσοι ξεπλένουν μαύρο χρήμα της μαφίας στις τράπεζες και μάλιστα στην “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος” του Βατικανού και όσοι καλύπτουν κυκλώματα παιδοφιλίας των Φραγκοπαπάδων;

Πριν αρχίσετε να στέλλετε σε ομαδική αυτοκτονία τον κόσμο, Αγιότατε, για τη φοροδιαφυγή, αρχίστε από την δική σας την Αυλή και από τις όντως παράνομες και εγκληματικές διασυνδέσεις του Βατικανού με τον υπόκοσμο και το ξέπλεμα του μαύρου χρήματος της μαφίας.

No comments:

Post a Comment