Monday, November 18, 2013

Ο ΛΑΡΙΣΗΣ, Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ



Ο ΛΑΡΙΣΗΣ, Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα”:

“Την πρώτη του Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απηύθυνε λόγον στο πυκνό εκκλησίασμα, περί της φρονήσεως, που είναι ύψιστη αρετή, αναφερθείς στο ευαγγελικό ανάγνωσμα του άφρονος πλουσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο εκκλησιαστικό άνδρα και άγιο επίσκοπο της Εκκλησίας μας, που έδωσε την μαρτυρία του Χριστού μέσα στον σύγχρονο κόσμο με τον καλύτερο τρόπο και ευχήθηκε σύντομα ο Θεός να αναδείξει έναν ισάξιο επίσκοπο και άγγελο της τοπικής Εκκλησίας.”

Πολύ ορθές οι επισημάνσεις του Σεβ. Λαρίσης κ. Ιγνάτιου για τον Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικο. Πρόκειται για όντως ενάρετο ιεράρχη που διακόνησε με αυταπάρνηση και χωρίς  ιδιοτέλεια την Εκκλησία.

Ο Σεβ. Λαρίσης μας ενθουσίασε στο παρελθόν επειδή έγραψε ένα καταπληκτικό κείμενο για την προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών και συγύρισε δεόντως τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του.

Αλλά γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να του πούμε το παράπονό μας επειδή ξεσηκώθηκε από τη Λάρισα για να πάει στην Καλαμάτα για να ευχηθεί στον κ. Σαββάτο για τα ονοματήριά του.

Δεν μας εξέπληξε επειδή ο Σεβ. Σύρου έσπευσε αγαλλομένω ποδί στη Μεσσηνία επειδή ο κ. Δωρόθεος δεν κάνει και τίποτε άλλο εκτός από να παρεβρίσκεται στα κάθε είδους πανηγύρια.

Ούτε ότι πήγε ο Νεοβαρλααμίτης Σεβ. Καισαριανής κ. Πουρτσουκλής.

Αλλά ιεράρχες όπως οι Σεβ. Πατρών και Λαρίσης γιατί πήγαν στις φιέστες για τα ονοματήρια του κ. Σαββάτου;

Αν οι παραδοσιακοί ιεράρχες δεν βοηθήσουν τον κ. Σαββάτο να αντιληφθεί το μέγεθος των οικουμενιστικών ατοπημάτων που διέπραξε κατ’ εξακολούθηση αμετανόητα και εξακολουθεί με τον ίδιο οίστρο ασέβειας να διαπράττει, ποιος άλλος θα τον βοηθήσει να μετανοήσει και να αλλάξει τακτική;

No comments:

Post a Comment