Sunday, November 17, 2013

ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Καλάμι” το ακόλουθο ρεπορτάζ από όπου πήραμε και τη φωτογραφία της ανάρτησης:

"Ο ίσαμε τώρα (γιά 35 χρόνια) ''πρωθυπουργός Αστόριας'' Νίκος Ανδριώτης, θεοφοβούμενος και ''προστάτης παγκαριών καθεδρικού'', αποχωρεί και ετοιμάζεται ο -επίδοξος- διάδοχός του: Πέτρος Γαλάτουλας. Δηλαδή, ο πρόεδρος της ''Επιτροπής Παρέλασης'' της Ομοσπονδίας, με ''διαμάντια'' συνεργάτες και επόμενος πρόεδρος της ''υπερήλικης σκανδαλιάρας'', Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αν δεν τον ''τουμπάρουν'' πάλι στις εκλογές, τον Ιούνιο 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την προεκλογική εκστρατεία του, που θα προβληθεί από την ''ημερήσια γεροντοκόρη'', έχουν αναλάβει ο ταμίας της Οργάνωσης και μία κυρία, αγνώστων λοιπών στοιχείων.”

Προβληματιζόμουνα τελευταία να γράψω κάτι για την ανάγκη να αποχωρήσει ο κ. Ανδριώτης, αλλά αφού -όπως αναφέρει το ιστολόγιο “Καλάμι”- έχει πάρει ήδη αυτή την απόφαση δεν υπάρχει λόγος να ανασκαλεύουμε το θέμα.

Το σημαντικό δεν είναι μόνον να φύγει ο κ. Ανδριώτης αλλά και να αντικατασταθεί με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Μαζί με τον κ. Ανδριώτη επιβεβλημένο είναι να αποχωρήσουν και ορισμένοι άλλοι οι οποίοι κάνουν ζημιά στην κοινότητα της Αστορίας με πρώτο και καλύτερο -γράφε χειρότερο- τον μαέστρο της φραγκοχορωδίας η οποία κυριολεκτικά μολύνει με τους καντάδες της τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας.

Ντροπή! Δεν είναι δυνατόν να ζούμε στην Αμερική -μια χώρα που αποθεώθηκε ο Προτεσταντισμός- και να αρνούμαστε συνειδητά να προβάλουμε την ορθόδοξη εικονογραφία στις φορητές εικόνες και στις τοιχογραφίες των ναών μας και τη Βυζαντινή μουσική στη λατρεία της Εκκλησίας μας.

Θέλουμε ή δεν θέλουμε να αποκτήσουμε ορθόδοξη αυτοσυνειδησία;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε να προβάλουμε την ορθόδοξη πίστη μας στην Αμερικανική Ηπειρο;

Επομένως οι φραγκοχορωδίες σε τι χρειάζονται και μάλιστα στην καρδιά της Ομογένειας στην Αστόρια;

No comments:

Post a Comment