Wednesday, January 9, 2013

ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ




ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, από την ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ότι:
   
“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος προσεκλήθη να αναπέμψει την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα αμέσως μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 21 Ιανουαρίου 2013. Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Γερουσιαστή Charles Ε. Schumer. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει και το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου Barack Obama και του Αντιπροέδρου Joe Biden.

«Είναι τιμή μου να προτείνω τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προσφέρει την σημαντική αυτή συμβολή του στο γεύμα της Ορκωμοσίας», είπε ο κ. Schumer. «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της Ελληνορθοδόξου κοινότητος σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ευλογία για μένα να θεωρώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φίλο μου, και αναμένω με ανυπομονησία την ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία του ως επιστέγασμα των τελετών της Προεδρικής Ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο».

Μόλις πληροφορήθηκε την πρόσκληση του Γερουσιαστού Charles Schumer, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε:

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή αυτή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η Συμμετοχή με ειδική προσευχή σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή.  Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον διακεκριμένο φίλο Γερουσιαστή Charles E. Schumer, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελεί με συνέπεια, ακατάπαυστα και αποτελεσματικά για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αλλά για το σύνολο του Έθνους».

Στο 57ο Επίσημο Γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος Obama και ο Αντιπρόεδρος Biden, οι ηγέτες του Κογκρέσου, τα μέλη της Κυβερνήσεως, και πρώην Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Η.Π.Α.

Η 21η Ιανουαρίου 2013, είναι Παναμερικανική Ομοσπονδιακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στον Martin Luther King, Jr. και η δεύτερη φορά που η εορτή αυτή θα συμπέσει με την Προεδρική Ορκωμοσία. Το 1997 είχε συμπέσει για πρώτη φορά με την δεύτερη Ορκωμοσία του Προέδρου Μπιλ Κλίντον.”

Η είδηση επιβεβαιώνει την κοινή πεποίθηση ότι το κύρος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου εδραιώνεται βαθειά στην Αμερικανική κοινωνία.

Ως εκ τούτου αυξάνεται και το κύρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά και της Ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνισμού ως σύνολον.

Η πρόταση για να αναπέμψει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος την ευχή για την ορκωμοσία της επανεγκαθίδρυσης του Προέδρου Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου έγινε από τον Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης κ. Σούμερ.

Ο κ. Σούμερ είναι κατά γενική ομολογία ισχυρή φυσιογνωμία της Αμερικανικής Γερουσίας, εβραικής καταγωγής πολιτικός, φιλικότατα διακείμενος προς τα δίκαια του Ελληνισμού.

Επομένως η πρόταση προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να αναπέμψει την ειδική ευχή στο Λευκό Οίκο είναι επίσης απτή απόδειξη της στενής  συνεργασίας του Ελληνικού και του Εβραικού λόμπι στις ΗΠΑ. 

Ούτε που χρειάζεται ασφαλώς να αναλύσουμε την οφθαλμοφανή σπουδαιότητα της εξέλιξης.

No comments:

Post a Comment