Friday, January 11, 2013

Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, Ο κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ




Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, Ο κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Αναφέρει δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος ιδιοκτήτης του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός”:

“Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος είπε απλώς το αυτονόητο. Ο όρκος εν δικαστηρίοις και όπου αλλού πρέπει να καταργηθεί. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι μόνο διότι υπερπερισσεύουν οι επίορκοι, αλλά και διότι το Ευαγγέλιο τον απαγορεύει. Ρητά και κατηγορηματικά.”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Ναι κ. Ανδριόπουλε. Ο όρκος πρέπει να καταργηθεί! Με την εξής διαφορούλα, αδελφέ μου. 

Πρέπει να καταργηθεί ως αντιευαγγελική πρακτική και όχι για να υποβοηθήσει τα σχέδια των εκκλησιομάχων. 

Το timing των δηλώσεων του Σεβασμιότατου είναι ατυχέστατο και δύσκολα μπορεί να αποδεσμευθεί από την ενδημική εμμονή του Σεβασμιότατου υπέρ κάθε νεωτερισμού.

Μεγάλη "Ευαγγελική ευαισθησία" κατέλαβε ξαφνικά  και επιλεκτικά τον Σεβ. κ. Ανθιμο και την υμετέρα ελλογιμότητα και μουσικολογιότητα κ. Ανδριόπουλε.

Για το θέμα του όρκου όμως μόνον. 

Γιατί άραγε; 

Δεν σας ακούσαμε λ.χ. να καταδικάσετε ποτέ την φοβερή αίρεση του Οικουμενισμού η οποία ανατρέπει εκ βάθρων το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Και όχι μόνον σιωπάτε για τις συνεχείς οικουμενιστικές ασχημίες, αλλά και κατακεραυνώνετε και λοιδορείτε συστηματικά όλους όσους ομολογούν ορθόδοξα την πίστη μας.

Μην προσποιείσθε, κ. Ανδριόπουλε, ότι δεν κατανοείτε τι σας λέμε.

ΑΛΛΟ απορρίπτω τον θρησκευτικό όρκο επειδή αντιβαίνει το Ευαγγέλιο (μια θέση που και εμείς ασφαλώς υποστηρίζουμε) και ΑΛΛΟ απορρίπτω τον θρησκευτικό όρκο επειδή οι Εκκλησιομάχοι και οι εθνομηδενιστές θέλουν ΠΑΡΑ το Σύνταγμα και ΠΑΡΑ την ρητώς εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού να απορφανίσουν το κράτος μας από την ευλογία της Εκκλησίας.

Σωστά κ. Ανδριόπουλε;

No comments:

Post a Comment