Tuesday, January 15, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΟΣ” ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΡΟΝΤΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΟΣ” ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΡΟΝΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============

Στο ιστολόγιο “Ακτίνες” διαβάσαμε μακροσκελή ανακοίνωση τριών ορθόδοξων συλλόγων του Καναδά:

“Tις ολέθριες συνέπειες της παναιρέσεως του Oικουμενισμού σε μία από τις χειρότερες μορφές του βιώνουν τα τελευταία 25 έτη και οι Ορθόδοξοι πιστοί στον Kαναδά. Ηγετικό ρόλο στην επέκτασή του έχει αναλάβει η Ιερά Mητρόπολη Tορόντο.

Tα όσα συμβαίνουν στην Ι. Mητρόπολη Tορόντο αποδεικνύουν, ότι τόσα έτη οι έντονες διαμαρτυρίες των πιστών, με αποκορύφωμα εκείνη τη διαδήλωσή τους στον ναό του Αγ. Γεωργίου Tορόντο τον Ιανουάριο του 2000, η οποία χάλασε τις ανίερες και βδελυρές οικουμενιστικές φιέστες των διοργανωτών, προσκρούουν εις ώτα μη ακουόντων. 

Tο κτίριο της Mητροπόλεως Tορόντο έχει μετατραπή σε κέντρο διερχομένων ετεροδόξων, οι οποίοι προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε διαλόγους περί οικουμενιστικών «ανέμων και υδάτων» πότε σε επίπεδο αρχιερέων, πότε σε κοινές ιερατικές συνάξεις, πότε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, ανατρέποντας και ακυρώνοντας στην πράξη όλα, όσα διδάσκει η Εκκλησία μας σχετικά με τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών. 

Kαρποφόρες δήθεν συναντήσεις με Παπικούς· κοινές ιερατικές συνάξεις με Mονοφυσίτες· συμμετοχή εκατέρωθεν σε ακολουθίες· κοινά γεύματα· κοινές αναμνηστικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο της Mητροπόλεως!      

Tο πιο ανησυχητικό είναι, ότι μέσα σ' αυτό το αρρωστημένο και αντορθόδοξο περιβάλλον γαλουχούνται οι νέοι κληρικοί του Kαναδά, καθώς και οι σπουδαστές της ιερατικής Σχολής της Mητροπόλεως και μελλοντικοί ιερείς, οι οποίοι «ποζάρουν» και αυτοί πολλές φορές χαμογελαστοί στις φωτογραφίες δίπλα στους αιρετικούς κληρικούς.
     
Tο πρόσφατο συνέδριο «Αρχηγών Εκκλησιών» στο Tορόντο, που διωργάνωσε η Mητρόπολη και διέδωσε μέσω διαδικτύου στα πέρατα της οικουμένης, ήταν αντορθόδοξο και κατασκανδάλισε πολλές ψυχές. 

Και εξηγούμε διατί:

Διότι επρόκειτο για την μεγαλύτερη οικουμενιστική συγκέντρωση ετεροδόξων κληρικών, που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ι. Mητρόπολη Tορόντο. Εκπροσωπήθηκαν συνολικά 12 διαφορετικές Ομολογίες, ενώ συμμετείχαν και αξιωματούχοι του Kαναδικού Συμβουλίου «Εκκλησιών»! 

Η Ορθοδοξία, Σεβασμιώτατε, δεν γνωρίζει συνέδρια «αρχηγών Εκκλησιών», διότι δεν υπάρχουν πολλές Εκκλησίες και πολλοί αρχηγοί, αλλά μία και μοναδική Εκκλησία, που έχει Αρχηγό της τον Xριστό και εκπροσώπους της τους επισκόπους και γενικώς τους κληρικούς. 

Οπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Tύπου της Ι. Mητροπόλεως, το συνέδριο συμπεριελάμβανε «ειδική Ορθόδοξη ακολουθία στον Ι.N. του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου». Διερωτώμεθα ποιός συνέταξε αυτή την ακολουθία, για ποιό σκοπό, ποιό το περιεχόμενό της, και ποιά επισκοπική Σύνοδος την ενέκρινε; Από πότε στην Ορθοδοξία συντάσσονται «ειδικές Ορθόδοξες ακολουθίες», για να… εμπλουτίσουν το πρόγραμμα παναιρετικών συνεδρίων και να προσφέρουν Ορθόδοξο κύρος και κάλυψη σ' αυτά; Kάτι παρόμοιο έκαναν οι οικουμενιστές και τον Nοέμβριο του 2006 κατά την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι με ψαλμούς, που συνέταξαν και μελοποίησαν ειδικά για την περίσταση εκείνη! 

Όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία, ανάμεσα στους «εκκλησιαστικούς» αυτούς ηγέτες εκτός από τους Oυνίτες ήταν και δύο γυναίκες! Eίναι και αυτές «αρχηγοί Εκκλησιών», και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των Ορθοδόξων οικουμενιστών μπορούν και αυτές ν' ανταποκριθούν στην κλήση του Θεού για αγιότητα και να την αποκτήσουν κάνοντας χρήση των αγιαστικών μέσων, που τους προσφέρουν οι «Εκκλησίες» τους! Φαντάζεται κανείς τους αγίους και θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας μας, αυτούς που αγωνίστηκαν και μαρτύρησαν για να παραμείνη η Ορθόδοξη Πίστη ακεραία και ανόθευτη, να συνεδριάζουν με τους αιρετικούς της εποχής τους, να τελούν ακολουθίες παρόντων των αιρετικών, να συμπροσεύχωνται, να τους αναγνωρίζουν ως Εκκλησίες ακυρώνοντας την Ορθόδοξη εκκλησιολογία, ν' αναγνωρίζουν το ανύπαρκτο βάπτισμα των ετεροδόξων ως υπαρκτό και έγκυρο υιοθετώντας την αιρετική «Bαπτισματική Θεολογία», να τρώγουν και να πίνουν, ν' ανταλλάσσουν δώρα και επισκέψεις, και να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους;

Mία εβδομάδα μετά το συνέδριο αυτό η Ι. Mητρόπολη Tορόντο, αμετανόητη και καθ' οδόν προς την δικής της εμπνεύσεως και κατασκευής «αγιότητα», έκανε στάση σ' ένα ακόμη σταθμό, καλώντας διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ιερείς της να παραστούν στον ετήσιο Εσπερινό «Ανατολικών Ορθοδόξων» και Ορθοδόξων σε ναό της «Kοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας»! 

Στην επιστολή του προς τους ιερείς και κατ' εντολήν του μητροπολίτου του ο υπεύθυνος «Διεκκλησιαστικών Σχέσεων» ιερέας αναφέρει: Ο Εσπερινός θα τελεσθή από τους Kόπτες, οι δε Ορθόδοξοι θα έχουν την ευκαιρία να προσεύχωνται ταυτόχρονα και αυτοί και να γνωρίσουν από κοντά την Kοπτική Λειτουργική παράδοση. Ο ετήσιος αυτός Εσπερινός, προσθέτει ο ιερέας στην επιστολή του, είναι μοναδικός στη B. Αμερική και σκοπό έχει «να εξοικειωθούμε με τίς κοινές παραδόσεις, τις οποίες μοιραζόμαστε οι δύο Ορθόδοξες οικογένειες, και να βρούμε νέους τρόπους συνεργασίας και μαρτυρίας της κοινής Ορθοδόξου πίστεώς μας»! 

Λίγα χρειάζεται να πει κάποιος σε όσα εύγλωττα εκθέτει η ανακοίνωση των τριών ορθόδοξων συλλόγων του Καναδά.

Δυστυχώς ο Σεβ. Καναδά κ. Σωτήριος αποδεικνύει συνεχώς εαυτόν πιστό τέκνο του Οικουμενισμού και προκαλεί τη συνείδηση του ποιμνίου του με τις συνεχείς και παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες που μετέρχεται.

Είναι κρίμα διότι, ενώ ο Σεβασμιότατος είναι άνθρωπος με σπάνιες οργανωτικές και δικοικητικές ικανότητες, αμαυρίζει το ποιμαντικό έργο και την προσφορά του, με τις χωρίς τελειωμό επιδόσεις του στον Οικουμενισμό.

Προσευχόμαστε ο Θεός να λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν του Σεβασμιότατου και να τερματίσει τις οικουμενιστικές ασχημίες, οι οποίες, όχι μόνον δεν ωφελούν, αλλά απαμβλύνουν την ορθόδοξη συνείδηση του ποιμνίου του.

No comments:

Post a Comment