Sunday, January 13, 2013

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης έδωσε χθες μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Lorenc Vangjeli για το αλβανικό περιοδικό «JAVA».

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος αντιτίθεται στα τελευταία αποτελέσματα της απογραφής, λέγοντας ότι «εμείς οι ορθόδοξοι είμαστε περισσότεροι απ’ ότι μας παρουσιάζουν τα επίσημα στοιχεία της απογραφής. Είμαστε πάνω από το 24% του πληθυσμού της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός αυτός στηρίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εκκλησία. Ενώ όσων αφορά τα αποτελέσματα της απογραφής, δηλώνει πως δεν ήταν απλά λανθασμένα, αλλά είχαν «νοθευτεί σκόπιμα».

Μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς τονίζει πως «δεν γνωρίζει κανέναν άλλο Αλβανό ή αλλοδαπό που να έχει κάνει για την χώρα όσο έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, χωρίς να ζητήσει και χωρίς να λάβει τίποτα».

Μάλιστα τις επιθέσεις εναντίον του τις χαρακτηρίζει άδικες, και θεωρεί ότι ο εθνικισμός είναι ένα προϊόν που ξαναζωντανεύει «όταν υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτιστικά κενά, σε απογοητευμένους λαούς, σε περιόδους οικονομικών και ηθικών κρίσεων».

Οι επισημάνσεις του Σεβ. Κορυτσάς κ. Ιωάννη είναι απολύτως έγκυρες και εύστοχες. 

Ο Μακαριότατος Αλβανίας κ. Αναστάσιος δόθηκε "ψυχή τε και σώματι" στην Εκκλησία της Αλβανίας, όπου και επιτέλεσε ένα αξιοθαύμαστο - για να ακριβολογούμε ανεξήγητο με ανθρώπινα κριτήρια - έργο και αγάπησε χωρίς υστεροβουλία τη χώρα και τους κατοίκους της.

Οι επιθέσεις εναντίον του, εκ μέρους ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, ούτε στην αλήθεια εδράζονται, ούτε το συμφέρον της Αλβανίας προωθούν.

Ο Μακαριότατος κ. Αναστάσιος έβαλε κυριολεκτικά στον παγκόσμιο χάρτη - από πολλές απόψεις - την Αλβανία, την οποία διακονεί με αυταπάρνηση και μοναδική διοικητική ικανότητα.

Είναι απολύτως ανακριβές ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους στη γείτονα χώρα.

Η πανθομολογούμενη αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι ποιμαίνει την Εκκλησία της Αλβανίας ως ορθόδοξος ιεράρχης υπεράνω κάθε πολιτικής σκοπιμότητας.

Πλήττουν ευθέως τα συμφέροντα της πατρίδας τους όσοι ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές παραγνωρίζουν το έργο του και όσοι κυβερνητικοί παράγοντες παραποιούν τα δημογραφικά στοιχεία για να χτυπήσουν την Ορθοδοξία και να υποσκάψουν τον Μακαριότατο κ. Αναστάσιο.


No comments:

Post a Comment