Friday, January 18, 2013

Ο "ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ", Ο "ΡΑΣΟΚΑΘΑΙΡΕΤΗΣ", Ο "ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ"




Ο "ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ", Ο "ΡΑΣΟΚΑΘΑΙΡΕΤΗΣ", Ο "ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "christian-vivliografia:"

“ΑΡΧΙΕΠ. ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Η ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ» (ΚΙ ΕΜΕΙΣ…)

Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Ἱερώνυμος: «Σωστὴ πορεία εἶναι αὐτὴ ποὺ μᾶς δείχνουν οἱ Ἅγιοι στὴν Ἐκκλησία, σωστὴ Ὀρθόδοξη Πίστη, σωστὴ λατρευτικὴ ζωή, ἀλλὰ καὶ ἀγάπη γιὰ τὸν συνάνθρωπο».

ΣΧΟΛΙΟ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»: 

Οἱ Ἅγιοι δὲν κάνουν λειτουργικὲς συμπαραστάσεις καὶ συμπροσευχὲς μὲ ἀλλοδόξους καὶ ἀλλοπίστους. Οἱ Ἅγιοι δὲν κάνουν «μεταφράσεις» καὶ δὲν ἀλλοιώνουν τὰ θέσμια. 
Οἱ Ἅγιοι δὲν κάνουν κακόγουστες καὶ ἀθεολόγητες λειτουργικὲς καινοτομίες. 
Οἱ Ἅγιοι δὲν κάνουν πολυαρχιερατικὲς φιέστες καὶ δημόσιες σχέσεις, ἐπειδὴ οἱ Ἅγιοι ἀγαποῦν τὸν Χριστό, ἐπειδὴ ἀγαποῦν τὴν Πίστη, ἐπειδὴ ἀγαποῦν  τὴν Ἀλήθεια, ἐπειδὴ ἀγαποῦν τὴν Ἀγάπη, ἐπειδὴ ἀγαποῦν τὸν ἄνθρωπο, ἐπειδὴ ἀγαποῦν τὴν κτίση.

Κατὰ συνέπειαν μᾶλλον εἴμαστε σὲ κάπως…λάθος πορεία!”

Νομίζω ότι οι καλοί φίλοι, του ιστολογίου “Χριστιανική Βιβλιογραφία”, δεν είναι καλά ενημερωμένοι, διότι ναι μεν οι Αγιοι δεν τα κάνουν όλα αυτά στα οποία αναφέρεται το σχόλιο του ιστολογίου, πλήν όμως υπάρχουν και άλλοι άγιοι (“whatever”!), οι οποίοι εποχούνται ακόμη και ελικοπτέρου - καλή ώρα ο άγιος Σύρου ο "ελικοπτεράτος" - για να μεταβούν παντού για συλλείτουργα, για να συμμετάσχουν σε beach - parties με σαμπάνιες με τους χειμερινούς κολυμβητές και βεβαίως για συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Tελευταία μάλιστα το έριξαν και στις ταυρομαχίες.!!! 

Ως να μην μας έφτανε ο άγιος Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου, ο "ταυρομάχος", μας προέκυψε και ο άγιος Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος (που εορτάζει σήμερα! Χρόνια πολλά Σεβασμιότατε!) να ασχολείται με τους ταύρους, όπως δείχνει η ψυχωφέλιμη φωτογραφία που συνόδευσε την ανάρτηση του Σεβασμιότατου ο κ. Π. Ανδριόπουλος του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός”, την οποία χρησιμοποιούμε και στη δική μας ανάρτηση.

Αλλοι πάλιν άγιοι είναι πολύ καλοί στα μαθηματικά. 

Ιδιαίτερα στην πράξη της διαίρεσης. 

Μέχρι την Εκκλησία διαίρεσε το "μαθηματικό κεφάλι" της Ιεραρχίας, ο  άγιος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, ο "μαθηματικός".

Αλλοι πάλιν άγιοι - όπως ο άγιος Αλεξανδρουπόλεως ο "ρασοκαθαιρέτης" - θέλουν να καταργήσουν τα ράσα - στεναχώρια ο δικός σας! Τα ράσα είναι το πρόβλημα!!! - για να είναι πιο άνετοι οι κληρικοί, στα σαλόνια και στις κοσμικές ακρογιαλιές, αλλά και για να βρίσκουν εύκολα παπαδιές.!!! 

Μόνον που δεν ξέρω τι σόι παπαδιές θα βρίσκουν αν το κριτήριό τους θα είναι να μη φορά ο ιερέας - σύζυγός τους ράσα.

Γι’ αυτό ας κάνουν πιο προσεκτική ανάλυση της συμπεριφοράς των  (“whatever”!) αγίων οι διαχειριστές του ιστολογίου “Χριστιανική Βιβλιογραφία” και θα διαπιστώσουν ότι κάνουν πολλά και διάφορα που δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή των Αγίων άλλων εποχών καλή ώρα με τη ζωή του Μεγάλου Αθανασίου την ιερή μνήμη του οποίου εορτάζουμε σήμερα.

No comments:

Post a Comment