Tuesday, March 15, 2011

I AM PROUD TO BE ONE OF THE PIGS


I AM PROUD TO BE ONE OF TH PIGS

===========


Είμαι περήφανος πού ανήκω στα "PIGS", ισχυρίστηκε πριν λίγο καιρό ό Έλληνας πρωθυπουργός στο βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, υπερβαίνοντας τον άπαξιωτικό χαρακτηρισμό και αποσπώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου του.

"PIGS" (γουρούνια), από τα αρχικά των «προβληματικών χωρών» Πορτογαλία (Portugal), Ιρλανδία (Ireland), Ελλάδα (Greece) και Ισπανία (Spain).

Ύστερα συνέχισε: Αισθάνομαι ακόμη περήφανος πού είμαι Έλληνας και περήφανος για τον λαό της πατρίδος μου.

Ή κατ' αρχήν αποδοχή του αιχμηρού λογοπαίγνιου ήταν βέβαια μια πρώτη λύση, χωρίς να παύει να αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα. Πόσο θα θέλαμε να μπορούσαμε κι εμείς να συμμεριστούμε έστω λίγο το συναίσθημα του πρωθυπουργού μας. Πόσο θα θέλαμε να μπορούσαμε πρωθυπουργός και λαός να αισθανόμαστε περήφανοι μπροστά στους Ευρωπαίους εταίρους μας για άλλα πράγματα και όχι επειδή είμαστε υποψήφιοι για πτώχευση από τα δανεικά πλούτη μας, απειλώντας και τα δικά τους.

Πόσο θα θέλαμε να νιώθουμε περήφανοι για το επίπεδο σπουδών και τούς υψηλούς παιδευτικούς μας στόχους. Για την Ελληνική νεότητα πού μπορεί ακόμη ν' αντιστέκεται στην παραλυτική ευμάρεια, στην ισοπεδωτική διασκέδαση. Για την Ελληνική οικογένεια πού μπορεί ακόμη να υπάρχει υγιής με δεσμούς σεβασμού, αμοιβαίας θυσίας και αληθινής αγάπης.

Πόσο θα θέλαμε να νιώθουμε περήφανοι για την πίστη μας στο Θεό, όπου χρωστάμε οι Έλληνες το βαθύτερο είναι μας. Χρωστάμε τούς αγίους μας, τούς εθνομάρτυρες, μοναδικούς στον κόσμο. Για την αγάπη στην πατρίδα μας να νιώθουμε περήφανοι, πού είμαστε αποφασισμένοι και σήμερα να την υπερασπιστούμε «έως έσχατων» κι ας μην το δείχνουμε.

Γι' αυτά να μπορούσε να είναι περήφανος ό Έλληνας πρωθυπουργός και ό λαός του, αυτά είναι ή περιουσία μας, αυτά εκφράζει ή όλη ανεκτίμητη προσφορά μας σε τέχνη, σε ιδέες, σε ήθος, σε αληθινή σοφία, πού κυριολεκτικά δημιούργησε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον παγκόσμιο.

Αυτά έχουμε να τιμήσουμε, αυτά να υπερασπιστούμε με ό,τι μας απόμεινε, να μην πετάξουμε τα «άγια» της φυλής μας στα... γουρούνια!


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες,

«Η Δράσις»

No comments:

Post a Comment