Friday, March 18, 2011

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΟΔΗΓΕΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟ"














“ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΟΔΗΓΕΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΚΟ”


“23.28 οὕτως καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι͵ ἔσωθεν δέ ἐστε μεστοὶ ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.

23.29 Οὐαὶ ὑμῖν͵ γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί͵ ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων͵ 23.30 καὶ λέγετε͵ Εἰ ἤμεθα ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν͵ οὐκ ἂν ἤμεθα αὐτῶν κοινωνοὶ ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν.

23.31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας.

23.32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν” (Ματθ. κγ’ 28-30)



Του Θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη

=================



Αυτοί πού μας κυβερνούν με “διακοπτόμενες δικτατορίες” προβάλλουν ως πρότυπά μας τα αφεντικά από τα οποία παίρνουν εντολές.


Δεν μας ρωτούν για τις αποφάσεις πού μας αφορούν. Τις λαμβάνουν χωρίς δημοψηφίσματα.


Θέλουν να μας κάνουν να ακολουθούμε Κράτη και Συστήματα που δεν έχουν Ιστορία, αλλά μόνο βαρύ Ποινικό Μητρώο.


Δεν θα κατέλθουμε στο επίπεδο εγκληματικών καταστάσεων, στο οποίο κινούνται μερικοί εξουσιαστές λαών!


[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Δημοκρατία με ουσιώδη στοιχεία σατραπείας, δικτατορίας και ξενοδουλείας!” και “Ποτέ δεν έκαναν δημοψήφισμα” και “Όλες οι αντεθνικές αποφάσεις είναι καταργητέες” και “Παρεμπόδισαν την επιστροφή των Τουρκοκυπρίων”].



Α΄ Άφησαν πίσω τους τον πόλεμο, την πείνα και τις συγκρούσεις ομοφύλων


Όσο και εάν προσπαθούν οι κυβερνώντες αντίθετα προς τις Παρακαταθήκες των “Πατέρων-Ηρώων μας” εμείς δεν θα γίνουμε “Ευρωπαίοι” και “Αμερικάνοι”, κατά τα στραβά τους στοιχεία, (τα Θρησκευτικά και τα Εθνικά).


Εμείς ως Ρωμιοί δεν θέλουμε να κατέλθουμε στο επίπεδο εκείνου του Κράτους που εξανδραπόδισε εκατομμύρια Ινδιάνους και μετέφερε βιαίως ως δούλους στα σκλαβοπάζαρά του τους δυστυχισμένους πτωχούς Αφρικανούς!


Εμείς οι Ρωμιοί δεν θέλουμε να κατέλθουμε στο επίπεδο του Κράτους εκείνου πού προεκάλεσε, χωρίς ενδοιασμό, δύο Παγκοσμίους Πολέμους με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημίες. Ένα Κράτος, πού αρνείται να πληρώσει στοιχειωδώς τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο προς την Πατρίδα μας. Βέβαια εμείς εν προκειμένω, το δίκαιο το καταθέτουμε στην “Πιστή Τράπεζα του Δικαίου Θεού”.


Προσθέτουμε παρενθετικά, πώς, το λαμπρό έπος του της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου έμεινε “χρεωμένο” και “απλήρωτο” από τους Άγγλους, τους Ρώσους και τους Αμερικανούς. Δεν γνωρίζω, αλλά, ίσως και να είναι καλύτερα έτσι, γιατί καταδεικνύεται η ανυπολόγιστη διαχρονική αξία των μεγάλων θυσιών πού γίνονται χωρίς την προσδοκία των ανταποδόσεων. Οι υπέρλαμπρες θυσίες, πάντοτε εις το μέλλον, αποδίδουν καρπούς πολλαπλασίους, αφού κατατίθενται μόνο στην “Πιστή Τράπεζα του Δικαίου Θεού”.


Και αποτελεί Αιώνιο Μυστικό ότι, ο Θεός μας γνωρίζει να ενεργοποιεί, όταν βούλεται, όπως λένε οι Άγιοι Πατέρες, και να εκτελεί τον υπέροχο “Πνευματικό Νόμο”! Το Νόμο δηλ. της επιστροφής και της επιβολής της Δικαιοσύνης και εις τον κόσμο αυτό και όχι μόνον εις τον Μέλλοντα Αιώνα!



Β΄ Άφησαν πίσω τους τον πόλεμο, την πείνα και τις συγκρούσεις ομοφύλων


Εμείς οι Ρωμιοί δεν θέλουμε να κατέλθουμε στο επίπεδο εκείνων των Κρατών, πού κατά τη διάρκεια των αποικιοκρατιών τους απομύζησαν ολόκληρους Λαούς και Ηπείρους. Που κατέκλεψαν τους θησαυρούς και τα αγαθά δυστυχισμένων συνανθρώπων τους με φρικτό τρόπο. Που φεύγοντας αναγκαστικά, τους εγκατέλειψαν δυστυχισμένους και υποανάπτυκτους. Τους παράτησαν να πεθαίνουν κατά εκατομμύρια από τους πολέμους, από την πείνα και από τη δίψα. Τους άφησαν να μαστίζονται από μικρές ή μεγάλες και βδελυρές ασθένειες.


Εμείς οι Ρωμιοί δεν θέλουμε να μοιάζουμε σ’ αυτούς πού αφού καταδυνάστευσαν λαούς, φεύγοντας άφησαν πίσω τους την καταστροφή, διασπείροντας και δημιουργώντας φτιαχτά αλληλομισούμενα και αλληλοσυγκρουόμενα Κράτη.

Παράδειγμα στις Ινδίες και το Πακιστάν, (πού αμφότερα είναι η ίδια φυλή και ήσαν μέχρι την αποχώρηση των κατακτητών ένα ενιαίο Κράτος), με μόνιμο αφορμή συγκρούσεως το Κασμίρ.

Άλλο λίαν χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Ουγκάντας. Εκεί φεύγοντας οι Άγγλοι, δημιούργησαν ένα πρωτοφανές Συνταγματικό μόρφωμα. Συγκεκριμένα ανεκήρυξαν πρώτα ανεξάρτητο Κρατίδιο την κυρίαρχη φυλή της Μπουκάντα με επικεφαλής το Βασιλιά τους. Στη συνέχεια ανεκήρυξαν ανεξάρτητο Κράτος την Ουγκάντα, η οποίο συμπεριελάμβανε και τη Μπουκάντα, με Πρόεδρο τον ίδιο Βασιλιά. Δηλαδή έκαναν Κράτος εν Κράτει, με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα!


Τα αυτά έπραξαν και στην Κύπρο όπου ζουν οι Ελληνοκύπριοι και οι βιαίως εξισλαμισθέντες Έλληνες!



No comments:

Post a Comment