Tuesday, March 15, 2011

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ












ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ


Του Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Κωνστάνταρου

================


Θα πρέπει να διαθέτει κανείς αρκετή αφέλεια για να δεχθεί ότι η προσπάθεια που καλλιεργείται τελευταίως από διαφόρους γνωστούς - αγνώστους κύκλους, περί αναθεωρήσεως της Ελληνικής Ιστορίας, κινείται από αγνά ελατήρια και κατευθύνεται από αγαθές διαθέσεις.


Λησμονούν βέβαια όλοι αυτοί που τολμούν να αγγίζουν ακόμα και αυτή την ηθική υπόσταση των ενδόξων ηρώων του 1821 ότι δεν έπαυσαν, ούτε φυσικά θα παύσουν να λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι οι οποίοι διέπουν και ρυθμίζουν την ισορροπία και την ηθική τάξη. Πολλές φορές οι νόμοι αυτοί, μαζί με την Ιστορία και τους δικούς της αδέκαστους νόμους, εκδικούνται παραδειγματικά όσους τολμούν να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.


Τι θα υπήρχε σήμερα στον Ιερό τούτο βράχο που λέγεται ΕΛΛΑΣ, αν οι πρωταγωνιστές του Έπους (γνωστοί και ανώνυμοι), βίωναν την κοσμοθεωρία των συκοφαντών τους και είχαν παρουσιάσει την ανάλογη γραικυλική συμπεριφορά του «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω» ή την κατάπτυστη θεωρία του «όλοι είμαστε το ίδιο»;


Το αιματηρό ξεκλήρισμα του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, ο διχασμός της Κύπρου και η τραγωδία της αλυτρώτου εισέτι Β. Ηπείρου - για να μην αναφερθούμε και σε άλλες αλησμόνητες Ελληνικές Πατρίδες - δίνουν ανάγλυφη την εικόνα και κάνει τον καθένα που δεν έχασε από την συνείδησή του και το τελευταίο μόριο του πατριωτισμού, να συγκλονίζεται. Και ακριβώς, διότι η ακέραιη Ιστορική αλήθεια συγκλονίζει μα και ελέγχει, κάνει όσους απεργάζονται (ματαίως) τον όλεθρο του Έθνους, να αγωνιούν στο πώς θ’ αλλοιώσουν τα ιστορικά δεδομένα, καταντώντας βεβαίως οι ίδιοι, το λιγότερον καταγέλαστοι.


Όσον αφορά τώρα κάποιες κυρίες οι οποίες βαυκαλίζονται ότι «γράφουν ιστορία» και διδάσκουν «πως περνούσαμε καλά με τους Οθωμανούς» και ότι «το γυναικείο φύλο απολάμβανε από τον Τούρκο, σεβασμού και ελευθερίας», αυτές, ας ανοίξουν τα μάτια τους να δουν πόσο καλά περνά την ζωή του ακόμα και σήμερα ο γυναικείος πληθυσμός στις χώρες που κυριαρχούν οι συνήθειες τις οποίες αηδιαστικώς οι ίδιες εκθειάζουν...


Αλλά δόξα τω Θεώ, οι γυναίκες του Ζαλόγγου στην Ήπειρο, οι θρυλικές γυναίκες στην Αλαγονία της Καλαμάτας και όπου αλλού, με την συγκλονιστική τους αυτοθυσία, θα παραμένουν εσαεί τα φωτεινά μετέωρα των Ελληνίδων γυναικών. Προς καταισχύνη λοιπόν των ανιστόρητων το λιγότερον και προς δόξαν των γνησίων Ελληνίδων, τα ηρωικά αυτά πρόσωπα θα διασαλπίζουν με τη θυσία τους πως οι γυναίκες στην Ελλάδα μας γεννώνται για να ζουν ελεύθερες και μόνο ελεύθερες. Από την βασιλοπούλα Άγραυλο την κόρη του βασιλέα των Αθηνών Κέκροπα, μέχρι και το τέλος της Ιστορίας, οι Ελληνίδες γνωρίζουν να προτιμούν τον θάνατο παρά την σκλαβιά και την ατίμωση και πόσο μάλλον αυτή την Οθωμανική. Όντως, για να θυμηθούμε και τον ποιητή: «Από την Ήπειρο στο Μωριά, κι απ’ το σκοτάδι στη λευτεριά, το πανηγύρι κρατάει χρόνια, στα μαρμαρένια του Χάρου αλώνια».


Τι κι αν κάποιες ταλαίπωρες υπάρξεις ως βάκιλλοι αναπτύσσονται επάνω στην ακαθαρσία της Τουρκολαγνείας; Τι κι αν οι ασπάλακες σβαρνίζονται μέσα στα υπαρξιακά τους σκότη και στην δυσωδία των παθών της ατιμίας; Τα «μελισσάκια» της Ελληνοχριστιανικής αρετής, θα τρυγούν πάντοτε το γλυκύτατο νέκταρ της πονεμένης Ρωμηοσύνης και θα ευωδιάζουν το άρωμα του πάμφωτου και αξαπέραστου Ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού!


Αλήθεια, μπορεί να σκέπτεται και να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας που περνά καλά και τα έχει όλα από τον Τούρκο βάρβαρο κατακτητή; Και είναι να μην αγανακτεί κανείς όταν ακούει τις τόσες ανοησίες από τους ανεγκέφαλους, χωρίς να παρουσιάζεται μια διαμαρτυρία, τουλάχιστον από τους επίσημους φορείς της χώρας μας; (Εκκλησιαστικούς, Πολιτικούς, Ακαδημαϊκούς κ.α.) Ή να υποθέσει κανείς ότι ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος της πατρίδας μας υπέστη πνευματικό ευνουχισμό και δεν τολμά να υψώσει ανάστημα; Αλλά τότε η παρουσία του, αν ήδη δεν έχει γίνει, κινδυνεύει, θάττον ή βράδυον να καταντήσει όχι μόνο περιττή αλλά επιβλαβής και επιζήμια... Και φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται εν προκειμένω περί δήθεν συνετής σιωπής ή περί διακριτικής αντιμετωπίσεως.


Ας κοάζουν οι βάτραχοι της ψευτοκουλτούρας και του ανθελληνισμού.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και η Πανάχραντος Μητέρα του, Κυρία Θεοτόκος, που έχει ως κλήρον της στην Πατρίδα μας το περιβόλι της (Άγιον Όρος), ευλόγησαν και συνεχίζουν να ευλογούν το Έθνος μας. Αυτό δε το Έθνος θα ζήσει και θα συνεχίσει την πορεία του προς πείσμα των δαιμόνων και των οργάνων τους, αλλά και προς αιωνία δόξα όσων αγωνίζονται για τα αθάνατα Ιδανικά της Φυλής μας.


No comments:

Post a Comment