Sunday, March 27, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

=====


Φωτεινή Γραμμή, Πανηγυρική έκδοσις επί τη ελεύσει του νέου ενιαυτού 2011, Τριμηνιαίον περιοδικόν ιστορικού, πολιτιστικού, οικολογικού και κοινωνικού περιεχομένου - Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος, Πνευματικός σηματοφόρος του Ιδρύματος προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών, του Διορθοδόξου Συνδέσμου “Ο Απόστολος Παύλος” και του σωματείου “Οι φίλοι του τάματος του έθνους”, Τεύχος 45ον, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2010, σσ. 224.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Πολυσέλιδη έκδοση, με ποικίλο περιεχόμενο, που κοσμείται με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες και με πολλά άρθρα από καταξιωμένους ανά το πανελλήνιο αρθρογράφους γνωστούς για την εθνική και πνευματική τους δράση.


Κινητήρια δύναμη για το θαυμαστό έργο που επιτελεί το Ιδρυμα αποτελεί το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου που διαθέτει την περιουσία του για την ανέγερση του τάματος του Εθνους του ναού προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού. Ενα τάμα που έκανε ο Αρχιστράτηγος του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, για να ευοδωθεί η ελευθερία της πατρίδας μας.


Το τάμα του έθνους για την ανέγερση του ναού του Σωτήρος στο Αττικό άλσος μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν ο Μακαριότατος και η Ιερά Σύνοδος αναλάβουν το θέμα ζεστά.


Το ζεύγος Αναγνωστοπούλου υπεσχέθη ήδη την κάλυψη των δαπανών του πολυέξοδου εγχειρήματος.


Πολλοί ιεράρχες μας - μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος - δήλωσαν υποστήριξη στην ιδέα.


Τι αναμένει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για να αναλάβει προσωπικά το θέμα ώστε να τελεσφορήσει;


Μόνον τεμένη υπάρχει ενδιαφέρον να ανεγερθούν με χρήματα μάλιστα των φορολογουμένων σε μια εποχή που μεγάλες μάζες του Ελληνικού λαού υποφέρουν κυριολεκτικά από την πενία και την ανεργία; Σκέφτηκε κανένας ότι τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι θα χρειαστεί να δουλέψουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πολλών ειδών επαγγέλματα, για να κτιστεί το τάμα του έθνους;


Ας ελπίσουμε ότι σύντομα ο ευγενής αυτός στόχος θα γίνει πραγματικότητα.


No comments:

Post a Comment