Wednesday, March 30, 2011

ΔΥΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΑΓΙΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!











ΔΥΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ,

ΑΓΙΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την έδρα του την 1ην Σεπτεμβρίου, επειδή νιώθει ότι δεν έχει πια τις ακμαίες δυνάμεις που είχε μέχρι πριν λίγα χρόνια για να επιτελέσει τα καθήκοντά του.


Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

__________


Απεκάλυψε μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση του υπευθύνου της ΕΚΥΟ ασχέτως του ότι ο ίδιος αρνείται να το ομολογήσει.


Εκφράζω για μια ακόμη φορά τη χαρά μου για την απομάκρυνση του Σεβασμιότατου Ιωαννίνων από τη θέση του υπευθύνου των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας αλλά και επειδή η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τους Μητροπολίτες Ελασσώνος, Σάμου και Υδρας ως αντικαταστάτες του.


Για την ακρίβεια του λόγου τον Σεβασμιότατο Ελασσώνος αγνοώ παντελώς, γι’ αυτό και προσεύχομαι να είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση που επελέγη, αλλά όλοι γνωρίζουν την αρετή και το παραδοσιακό φρόνημα των Μητροπολιτών Σάμου και Υδρας.


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

__________


Αυτό που απομένει είναι ο Σεβασμιότατος Ιωαννίνων να παραιτηθεί και από τη Μητρόπολή του. Οχι μόνον για τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου - το προβεβηκώς της ηλικίας και τον κόπο των ετών και την συνακόλουθη κατάπτωση των δυνάμεων -, αλλά προπαντός επειδή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι τοις πάσιν γνωστός - ούτε που μπαίνει άλλωστε στον κόπο να το κρύψει - ότι είναι νεωτεριστής κληρικός, όπως μαρτυρεί η παντελώς απάδουσα προς την ιεροπρέπεια εμφάνισή του, αλλά και οι εντελώς απαράδεκτες θέσεις που διατυπώνει για την τιμή προς τα άγια λείψανα, τον βλάσφημο Καζαντζάκη, κτλ.. Αρα “ο οφείλεις ποιήσαι, Σεβασμιότατε Ιωαννίνων, ποίησον τάχιον”.


Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

___________


Στον Αγιο Ζακύνθου τώρα. Με την ίδια χαρά Σεβασμιότατε Ζακύνθου, που ακούσαμε την παραίτηση του Αγίου Ιωαννίνων από την διεύθυνση της ΕΚΥΟ θα ακούσουμε και τη δική σας οριστική παραίτηση από τη Μητρόπολη που ποιμαίνετε. Για πολλούς λόγους. Καταρχήν επειδή και εσείς - όπως ακριβώς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων - είστε “μοντέρνος παπάς”. Είναι γνωστό τι έχετε πει κατά καιρούς για το ράσο των κληρικών και αλλά θέματα. Σε όλους υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι δεν “μυρίζετε λιβάνι”. Είστε άνθρωπος με μεγάλες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, ένας πολύ καλός “μάνατζερ”, κατά τη λαική έκφραση, αλλά όχι πάντως κληρικός που εμπνέετε τους πιστούς.


ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

___________


Πριν όμως παραιτηθείτε έχετε δύο οφειλές προς την Εκκλησία. Η πρώτη: Να μεριμνήσετε να λήξει με κανονικό τρόπο η αδικία σε βάρος του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.


Δεν θα σας κουράσω με την επανάληψη της απαρίθμησης του άδικου, αντικανονικού και παράνομου τρόπου με τον οποίο εξεβλήθη από το θρόνο του και του επεβλήθη το διαβόητο επιτίμιο της “ακοινωνησίας”. Ούτε πόσες δικαστικές αποφάσεις τον δικαίωσαν κατ’ επανάληψη. Ούτε θα σας υπενθυμίσω με λεπτομέρειες πόσο σοβαρές μελέτες έχουν γραφτεί και από ποιους για το αντικανονικό, παράνομο και άδικο των ποινών που κατά καιρούς επεβλήθησαν στον Αγιο Αττικής. Τα γνωρίζετε όλα αυτά καλύτερα από τον καθένα.


Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΕΠΑΙΧΘΗ

__________


Σε ένα μόνον θα σταθώ. Στο ότι εσείς ο ίδιος ομολογήσατε ότι οι εκάστοτε υποψήφιοι Αρχιεπίσκοποι εξεμεταλλεύθησαν την “αφέλεια” όπως την χαρακτηρίσατε, του Αγίου Αττικής, για να αποκτήσουν τον επίζηλο Θρόνο και αφού τον απέκτησαν τον “ξεγέλασαν”, κατά τη δική σας πάντοτε έκφραση.


Σεβασμιότατε! Αφού απακαλείτε “αφελή” τον Σεβασμιότατο Αττικής, επειδή έγινε αντικείμενο “εμπαιγμού”, γιατί δεν κάνετε κάτι για να αποκατασταθεί η κανονική τάξη στην Εκκλησία;


Τα χέρια των μοιχεπιβατών - ζώντων τε και τεθνεώτων - αλλά και των υπευθύνων της καρατόμησης των 12 αδιαβλήτων ιεραρχών αρχής γενομένης από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, που σας προώθησε στην αρχιερωσύνη-, στάζουν από το αίμα των αδικοσφαγμένων αδελφών τους.


Δεν είναι καιρός ύστερα από 37 χρόνια κατάφωρης συνεχιζόμενης αδικίας να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη; Θα τολμήσετε να σταθείτε εν ημέρα Κρίσεως μπροστά στο Φοβερό Δικαστήριο με το αίμα του Σεβασμιότατου Αττικής στα χέρια σας;


Ελπίζω ότι ο Αγιος Θεός θα λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν σας και την επισκοπική σας συνείδηση και θα μεριμνήσετε για την αποκατάσταση της βοώσας αυτής αδικίας.



ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ “ΠΕΝΘΧΑΟΥΖ”

___________


Και η δεύτερη εκκρεμότητα. Κάνατε κάποιες φρικτές δηλώσεις πριν χρόνια, σε συνέντευξη που παραχωρήσατε, ως μη οφείλατε, στο πορνοπεριοδικό “Πένθαχουζ”, με τις οποίες αμνηστεύσατε τις προγαμιαίες σχέσεις. Δηλώσεις τις οποίες δυστυχώς δεν έχετε ανακαλέσει μέχρι τώρα. Δεν είναι καιρός επιτέλους να το πράξετε; Θα τολμήσετε να εμφανιστείτε στο Βήμα του Δίκαιου Κριτή με το βάρος της διαστροφής της Ευγγελικής αλήθειας;


Σας παρακαλώ θερμά να μην αφήσετε τις δύο αυτές εκκρεμότητες να βαραίνουν τη συνείδησή σας χωρίς να δώσετε άμεση κατά Θεόν λύση! Δεν πρέπει να αποχωρήσετε από την ενεργό υπηρεσία τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν άρετε το μεγάλο σκανδαλισμό του λαού του Θεού εξαιτίας των δύο αυτών εκκρεμοτήτων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: “ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ”

==============


Την πρόθεση του να παραιτηθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 εξέφρασε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ερωτήθηκε για την παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου και για την φημολογούμενη ρήξη του με τον Αρχιεπίσκοπο.


Δεν έχω διαβάσει την παραίτησή του για να δω εάν έχει κάτι το οποίο επισημαίνει το λόγο, σημειώνει ο κ. Χρυσόστομος.


Μετά από πολλά πολλά χρόνια που είναι στην υπηρεσία αυτή, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπάρχει ένα κενό, ότι έχει και επαρχεία και επομένως στα 80 του δεν μπορεί να είναι και Αθήνα και Ήπειρο. Εγώ δεν το ξέρω αν είναι αυτό, αλλά σας λέω πως δικαιολογώ τα πράγματα.


Ύστερα μαζί με την ηλικία μας έρχεται κάποια κόπωσις, κάποιες ασθένειες μικρές ή μεγάλες, υπάρχει μία αδυναμία αντικειμενική. Πιθανολογώ ότι αυτός είναι ο λόγος τον οποίο κανείς δεν αναγνωρίζει και συνήθως δεν το επισημαίνουμε. Δεν λέει ποτέ κανείς ξέρεις εγώ δεν μπορώ, εγώ είμαι γέρος και τα λοιπά.


Εγώ λέω το εξής δεν είμαι ο ίδιος που ήμουν εδώ και δέκα χρόνια, ούτε καν εδώ και πέντε. Και όμως είμαι έτοιμος στα 72 μου την 1η Σεπτεμβρίου να υποβάλω την παραίτηση μου. Εάν κάτι έχει στηθεί γύρω από το όνομα μου είναι η συνέπεια. Εάν λοιπόν εφόσον το εξήγγειλα με δική μου απόφαση με δική μου σκέψη, δεν το εφαρμόσω τώρα θα πέσει το οικοδόμημα.


Ενώ διαφώνησε με την θέσπιση νόμου για το όριο ηλικίας των Ιεραρχών επικαλούμενος την λογική που πρέπει να επικρατεί στον εκκλησιαστικό χώρο. Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι υπάρχουν Ιεράρχες που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, αλλά παρόλα αυτά δεν παραιτούνται.


ΠΗΓΗ:


anagrafes.com

No comments:

Post a Comment