Wednesday, March 30, 2011

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ



ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς στέκεται αρωγός η Πολιτεία στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, όπως διαβεβαίωσε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Αποστολόπουλος.


Αυτό που όλοι όμως γνωρίζουν είναι ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ένας λαμπρός - με την όλη σημασία του όρου - ιεράρχης, με πανορθόδοξη ακτινοβολία, πραγματοποιεί σε μια μικρή και φτωχή Μητρόπολη ένα πρότυπο φιλανθρωπικό έργο, ενώ παράλληλα φροντίζει για την αναστήλωση των εκκλησιαστικών μνημείων της επαρχίας του.


Οσο για τους κυβερνώντες περιορίζονται να γκρεμίζουν ότι υπάρχει ακόμη όρθιο και να εξανεμίζουν τη δημόσια περιουσία με την κακοδιαχείριση και την καταλήστευση του Δημοσίου. Και ως να μην έφτανε αυτό πολεμούν την Εκκλησία, η οποία προσπαθεί να κάνει το παν με το 4% του υπολείμματος της περιουσίας που της απέμεινε.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ

=======


Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιεροθέο δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τον κ. Αποστολόπουλο για το εγχείρημα ανακαίνισης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Βομβοκούς, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, και του εξέθεσε το σχέδιο λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων δυναμικότητας 60 κλινών στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξήρε τις φιλανθρωπικές δράσεις της Μητρόπολης Ναυπάκτου και υπογράμμισε ότι το αποκεντρωμένο Κράτος στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες της Εκκλησίας που σκοπεύουν στην διαφύλαξη της εθνικής κληρονομιάς και τη μέριμνα για τους αναξιοπαθούντες.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment