Sunday, March 27, 2011

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"!






ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ 100,οοο, ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ "ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ", ΠΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"!

Του Αντώνη Τριανταφύλλου

================

Με μια μαζική σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι αντιδράσεις εκκλησιαστικών οργανώσεων του νέου αλλά και του Παλαιού ημερολογίου κατά της κάρτας του πολίτη. Πολλές χιλιάδες πιστών από την Αθήνα, αλλά και την επαρχία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κάρτας του πολίτη» και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην καθιέρωση της νέας ηλεκτρονικής αστυνομικής ταυτότητας.


Στη διοργανώτρια συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν οι μητροπόλεις Αιγιαλείας, Πειραιώς και Γόρτυνος εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο, το ΕΛΚΙΣ από το χώρο του παλαιού ημερολογίου και η μοναστική αδελφότητα του Αγίου Αυγουστίνου.


Ο χώρος της συγκέντρωσης, το Πεδίο του Άρεως επιλέχθηκε συμβολικά μιας και εκεί γίνονται οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων. «Ας δουν οι κυβερνώντες ότι και οι εκκλησιαστικές οργανώσεις μπορούν να διοργανώσουν μια αντίστοιχη σε όγκο συγκέντρωση» έλεγαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές λίγο πριν τη συγκέντρωση διαπιστώνοντας την επιτυχία του εγχειρήματός τους και το μεγάλο όγκο των διαδηλωτών.


Η συγκέντρωση ξεκίνησε - όπως ήταν προγραμματισμένο - στις τρεις το μεσημέρι ωστόσο πολλές εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται γύρω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου αρκετή ώρα πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας κρατώντας ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους.


Τη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της μονής Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ από το Τρίκορφο Φωκίδας. Στην εξέδρα στήθηκε μίλησαν ο πατήρ Σαράντης Σαράντος από τον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οικονομολόγος Στάθης Αδαμόπουλος ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης από το ΙΝΚΑ και εκπρόσωπος από την Πρωτοβουλία αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης.


Η Πρωτοβουλία έχει επιδοθεί σε αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών κατά της παραλαβής της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας και μάλιστα με επιτυχία. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της κίνησης έχουν ήδη συλλεχθεί περισσότερες από 50 χιλιάδες υπογραφές.


«Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε κυβέρνηση που να ζητά την συναίνεσή μας σε ένα τέτοιου γιγάντιου μεγέθους ηλεκτρονικό φακέλωμα» σημειώνουν σε φυλλάδια οι εκκλησιαστικές οργανώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη υποστηρίζοντας ότι «η λεγόμενη κάρτα του πολίτη, δηλαδή η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ένα ωφέλιμο και άκρως χρηστικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την παγκόσμια μορφή της οποίας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να δει fast and now».


Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε στις πέντε το απόγευμα με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο. Στη συνέχεια και υπό τη συνοδεία εκκλησιαστικών ύμνων οι διαδηλωτές με επικεφαλής τους κληρικούς περπάτησαν από το Πεδίο του Άρεως μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Εκεί σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της «Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κάρτας του πολίτη» επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην εθνική αντιπροσωπεία.



ΠΗΓΗ:


Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

1 comment: