Wednesday, May 19, 2021

ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!


ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Τελικά έχασε την μάχη με τον κορωνοιό ο μοναχός Δημητριανός Σταυροβουνιώτης, που κηδεύτηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, χωρίς την παρουσία πιστών, επειδή το μοναστήρι βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της εξάπλωσης του ιού.


Σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου προσβλήθηκαν από τον ιό και ορισμένοι νοσηλεύονται στο 

Γενικό Νοσοκομείο 

Λευκωσίας.


Ο π. Νεόφυτος είναι διασωληνωμένος, ενώ σοβαρή είναι η κατάσταση και του π. Θεοφάνη. 


Στο νοσοκομείο βρίσκονται, επίσης, ο Ιερομόναχος Γρηγόριος, ο π. Αρτέμης 

και ο π. Ιλαρίων.

Εγκληματούν κυριολεκτικά έναντι Θεού και ανθρώπων όσοι ανεύθυνοι ή παρανοϊκοί ή ασυνείδητοι συνωμοσιολόγοι προτρέπουν τους πιστούς να μη τηρούν τα υγειονομικά μέτρα διότι αυτό δήθεν αντιβαίνει με το θέλημα του Θεού.


Ας γνωρίζουν οι ανεύθυνοι και δοσίλογοι αυτοί συνωμοσιολόγοι ότι Κύριος ο Θεός θα ζητήσει το αίμα των παρασυρμένων, από τις αμπελοθεολογίες τους, αδελφών τους, οι οποίοι εξωθούνται να υποτιμούν τον κίνδυνο από τον κορωνοιό και γι’ αυτό δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα για να 

προστατευθούν 

από τον ιό.

Έχει νόημα να ζητήσω από τους συνωμοσιολόγους να δείξουν πνεύμα ευθύνης και συμμόρφωσης προς την διδασκαλία της Εκκλησίας; 


Μάταιος κόπος.


Άλλωστε πολλοί -πάρα πολλοί- από αυτούς είναι σοβαρά παρανοϊκά άτομα που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τον εαυτό τους και για τους συνανθρώπους τους.


Τον λόγο έχει η Ιεραρχία, η οποία πρέπει να λάβει δεσμευτικές για όλους αποφάσεις (Ιεράρχες, άλλους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς) και να αντιμετωπίσει με την δέουσα αυστηρότητα τους κυριολεκτικά επικίνδυνους και ανεύθυνους συνωμοσιολόγους.

4 comments:

  1. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να βοηθήσει τους υπόλοιπους μοναχούς και όλους μας.

    ReplyDelete
  2. Ο Θεός νά βοηθήσει τους μοναχούς που έχουν νοσήσει .

    Επίσης ο Θεός νά φυλάξει όλη την ανθρωπότητα απο αυτά που πολλοί και σοβαροί επιστήμονες προμηνύουν για τις συνέπειες των γενετικών εμβολίων , που εμμέσως πλήν σαφώς γίνονται υποχρεωτικά ! Τα γενετικά εμβόλια συνιστούν μία παρέμβαση στον γενετικό κώδικα και προκαλούν γενετική τροποποίηση . Εδώ μιλάμε για γενετική μετάλλαξη !

    Αυτά τα λένε επιστήμονες μέ όνομα και ταυτότητα και όχι συνωμοσιολόγοι ! Απο την ίδια την επιστημονική κοινότητα υπάρχει η αμφισβήτηση .

    Οι επίσκοποι υπο ποία ιδιότητα μιλάνε και παρακινούν τους ανθρώπους νά εμβολιαστούν ? Απο ό, τι φαίνεται θα απαιτείται εισιτήριο εβμολιασμού στους ναούς . Εκεί το πάνε ! Όταν οι επιστήμονες μιλάνε είναι αφέλεια τα επικοινωνιακά τρίκ του τύπου : μου είπε κάποια γιαγιούλα νά σας πώ νά κάνετε το εμβόλιο !

    Εμβολιάζουν όλη την ανθρωπότητα μέ μή δοκιμασμένα εμβόλια ! Αυτό πόσο τραγικό μπορεί νά αποδειχθεί , όταν θα αρχίσουν νά βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες των εμβολιασμών ; Οι άμεσες έχουν ήδη εμφανιστεί μέ ακαριαίους θανάτους ! Αυτό δεν είναι ψέμα και συνωμοσιολογία . Άν τώρα μιλάμε για πανδημία μέ ένα ελάχιστο ποσοστό θανάτων , άν συμβούν αυτά τα ασύλληπτα πράγματα ....ο Θεός νά φυλάει ...!

    Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο άγιος Παίσιος έλεγε οτι έχουν δέσει την ανθρωπότητα ένα κόμπο ! Ύστερα λέμε για ποιό λόγο έρχονται τα δεινά και οι πόλεμοι ! Σύμφωνα μέ τον πνευματικό νόμο ο Θεός επιτρέπει τόν καταστροφικό πόλεμο απο αγάπη , για νά γλυτώσει την ανθωπότητα απο ένα μεγαλύτερο κακό . Αφού μέ ένα εμβόλιο επεμβαίνουν στον γενετικό κώδικα , γιατί νά μήν προκαλέσουν εκτός απο ανίατες ασθένειες , ακόμα και στειρότητα στους νέους ?

    ReplyDelete
  3. Πολύ λογικά σχόλια ας εισακουσθουν

    ReplyDelete
  4. Ο Θεός να αναπαύσει όσους έφυγαν από κορωνοϊό, να δώσει ανάρρωση σε όσους ακόμα παλεύουν και φώτιση σε όλους μας για το τι πρέπει να κάνουμε σε σχέση με τον εμβολιασμό μας...

    ReplyDelete