Tuesday, May 4, 2021

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΚΡΩΣΙΜΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ;


ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΚΡΩΣΙΜΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Κατώδυνοι οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι ο Σεβ. Κέρκυρας κ. Νεκτάριος έκανε -φέρων άπασαν την αρχιερατική αυτού στολήν- νεκρώσιμη Ακολουθία στον προσφάτως κοιμηθέντα πρίγκηπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της βασίλισσας Ελισσάβετ της Αγγλίας.


Ο Πρίγκηπας Φίλιππος φυσικά ήταν Αγγλικανός -όπως όλοι οι Βρετανοί βασιλείς- και γι’ αυτό είναι αδιανόητο Ορθόδοξος κληρικός -και δη Ιεράρχης- να τελεί επιμνημόσυνη δέηση σε ένα αιρετικό.


Στην Ακολουθία παρέστη και ο Παπικός επίσκοπος Κέρκυρας και έτσι έγινε ακόμη μια αβαρία σε θέματα πίστεως, αφού έγινε συμπροσευχή ορθοδόξων με αιρετικούς.


Παρόλον ότι η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Σεβ. Κέρκυρας δεν είναι συνειδητός συγκρητιστής-Οικουμενιστής μας στεναχωρεί αφάνταστα επειδή προβαίνει σε πολλά οικουμενιστικά έκτροπα στην Μητρόπολή του με τους εν Κερκύρα Παπικούς.


Δεν συνειδητοποιεί, άραγε, ο Σεβασμιώτατος ότι έτσι προάγει την πιο ύπουλη μορφή του Οικουμενισμού, τον λεγόμενο λαϊκό Οικουμενισμό, που αμβλύνει το ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών και τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι Παπικοί, Αγγλικανοί και Ορθόδοξοι ανήκουμε βασικά στην ίδια Εκκλησία;


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Σεβ. κ. Νεκτάριος δεν θα μας ξαναστενοχωρήσει με οποιασδήποτε μορφής οικουμενιστικά έκτροπα.

No comments:

Post a Comment