Wednesday, May 12, 2021

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Λίαν ανησυχητικές οι σημερινές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τους επισκόπους και τους πρεσβυτέρους που εκδήλωσαν απροθυμία να συμμορφωθούν με τα μέτρα που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για την τέλεση της 

Ακολουθίας 

της Αναστάσεως.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσφορία της Ιεράς Συνόδου, επειδή ορισμένοι επίσκοποι και πρεσβύτεροι ενήργησαν αντίθετα με τις ομόφωνες αποφάσεις και οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. 

Θέλουμε, όμως, να ελπίζουμε ότι ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος -άνθρωπος εξ ιδοσυγκρασίας χαμηλών τόνων και διαλλακτικού πνεύματος- ότι δεν θα επιτρέψει να οδηγηθούν τα 

πράγματα στα άκρα.

Άλλωστε οι αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ και Ακαρνανίας Κοσμάς, αλλά και ορισμένοι πρεσβύτεροι συμμορφώθηκαν έτσι και αλλοιώς με το πνεύμα των αποφάσεων της ΔΙΣ.

Συγκεκριμένα δεν τέλεσαν μεν στις 9.00 την Αναστάσιμη Ακολουθία, αλλά το -κατά το αρχαίο έθος- στις 5 το πρωί της Κυριακής, χωρίς έτσι να παραβιάσουν την ΚΥΑ.

Ας αφεθεί το θέμα να πέσει στα μαλακά χωρίς ακρότητες που θα πληγώσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας και θα χαροποιήσουν τους εχθρούς της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment