Sunday, May 2, 2021

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ


Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Όπως μας πληροφορεί η “Αποστολή” (μη κυβερνητική οργάνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών) έχει οργανώσει εκδήλωση στην οποία η ηθοποιός κ. Μαρία Κορινθίου “προσφερθείσα αφειλοκερδώς” εκτελεί το θρήνο της Παναγίας της Μεγάλης Παρασκευής 

σε νεοελληνική απόδοση.

Εν πρώτοις έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η εν λόγω ηθοποιός δεν είναι μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά ανήκει τον Παπισμό. Ασφαλώς κι είναι δικαίωμα της να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η απορία μας είναι γιατί ανακατεύεται στα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εφόσον μεταξύ ημών και του εκπεσόντος της Αληθείας Παπισμού “χάσμα μέγα εστήρικται”. Εξ άλλου το Πάσχα των Λατίνων (Παπικών και των Προτεσταντών) 

έχει παρέλθει. 

Φυσικά η εν λόγω κυρία δεν βρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση αυτόκλητη αλλά πήγε προσκεκλημένη. Και η προσκαλέσασα δεν είναι άλλη από την “Αποστολή”, ήγουν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 


Μεγάλη Εβδομάδα κι οι οικουμενιστικές προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό. Δεν είναι δα κι η πρώτη φορά που η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κάνει τέτοια “ανοίγματα”, τουτέστιν καταπατήσεις 

των ιερών κανόνων.

Δεν ξεχνάμε το μέγα “κατόρθωμα” του Κολυμβαρίου, όπου όλες οι αιρετικές ομάδες αναβαθμίστηκαν σε “ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες”. Όμως οι ιεροί κανόνες είναι εκεί και τους αποδεικνύουν αναπολόγητους για μια ακόμη φορά. Λ.χ. ο 33ος κανόνας της εν Λαοδικεία συνόδου δηλώνει “ότι ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι”. Το ίδιο και ο 45ος των Αγίων Αποστόλων κι όχι μόνο.


Όμως οι οικουμενιστές τη δουλειά τους. Κι ας ψάλλουμε τη Μ. Τρίτη “εν αρεταίς εκλάμποντες και πίστη ορθή”. Τα αυτί τους δεν ιδρώνει. Το φάλτσο τους τραγούδι “ο  κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι ο καιροί” έγινε ο εθνικός τους ύμνος.


Ένα να ξέρουν: Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους.

No comments:

Post a Comment