Thursday, May 20, 2021

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμεν στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:


“Ο Πατριάρχης Πορφύριος, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την στάση της Εκκλησίας της Σερβίας όσον αφορά την συνεχιζόμενη εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς ο Πατριάρχης Πορφύριος εάν είναι δυνατή η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση πριν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραχωρήσει τομό αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς, τόνισε ότι "δεν υπάρχει σημείο χωρίς 

επιστροφή στην Εκκλησία".

Πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός, καθοδηγούμενος από διαφορετικά συμφέροντα και επηρεάζεται κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Εκκλησία είναι Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πορφύριος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Σερβίας, ανέφερε ότι “δεν επιλέξαμε να πάμε με την πλευρά της Μόσχας, ούτε με την πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επιλέξαμε την κανονική τάξη και τους Ιερούς Κανόνες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης 

Σερβίας.”

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Σερβίας Πορφύριος δεν είναι μόνον ένας συνειδητός Οικουμενιστής και φανατικός εθνοφυλετιστής, αλλά και ένας καθ’ έξιν ψεύτης.

Η Εκκλησία της Σερβίας, Μακαριώτατε κ. Πορφύριε, επέλεξε να ακολουθήσει την Μόσχα και όχι την Κωνσταντινούπολη στο Ουκρανικό, επειδή αυτό υπαγορεύουν τα εθνικά και εθνικιστικά της συμφέροντα.

Οι Ιεροί Κανόνες ούτε διά τηλεσκοπίου εντοπίζονται, ούτε διά μικροσκοπίου διακρίνονται στο φρόνημα της Ιεραρχίας της 

Εκκλησίας της Σερβίας.

Δεν αναγνωρίζετε την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας μόνο για ένα λόγο: Επειδή θέλετε η πανίσχυρη Ρωσσική Ομοσπονδία και ο ηγέτης της Πούτιν να στηρίξει τα εθνικά και εθνικιστικά σας σχέδια για την Μεγάλη Σερβία που καλύπτει όλον σχεδόν το χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Αν είχατε τον παραμικρό σεβασμό προς τους Ιερούς Κανόνες και αν πιστεύατε -όπως ισχυρίζεστε- ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία 

είναι η UNA SANCTA, 

1.) δεν θα φιλούσατε το χέρι του Πάπα, 

2.) δεν θα συμμετείχατε εσείς και οι πλείστοι Ιεράρχες της Σερβίας σε παντοειδή οικουμενιστικά έκτροπα, και

3.) δεν θα συμμετείχατε στο ΠΣΕ ως ισότιμο μέλος με την κάθε λογής προτεσταντική παραφυάδα, και

4.) Θα συμπροσευχόσαστε στην πανθρησκειακή συνάντηση της Ασσίζης.

Επιπλέον και δεν θα χειροτονούσατε αβέρτα ακατάλληλα, από πολλές απόψεις, πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας σας.

No comments:

Post a Comment