Monday, May 24, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΑΚΟΥΤΕ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΕΣ;

 ΑΚΟΥΤΕ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΕΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ιδού πώς απάντησε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος στο ερώτημα πιστού τι να ψηφίσει στις εκλογές.


– “Ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν” (Εβρ. 13:14). “Ημών το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει” (Φιλιπ. 3:20). 


Επειδή, όμως, είμαστε πολίτες και αυτής της γης, αυτής της χώρας, όταν έλθει η ώρα να πάμε στις κάλπες, δεν θα είμεθα προσκολλημένοι σε καταστάσεις και σε κόμματα ή σε πρόσωπα. 


Κανένα κόμμα δεν μας εκφράζει. 


Κάθε φορά, λοιπόν, θα σκεπτόμεθα ποιο είναι ολιγότερο κακό για την χώρα μας. Κατά περιστάσεις. Άλλοτε μπορεί να είναι το ένα, άλλοτε μπορεί να είναι το άλλο. Θα ψηφίζουμε με αρχή “το μη χείρον, βέλτιστον”.


Αλλοίμονο στον Χριστιανό που θα ειπεί, “εμένα με εκφράζει το τάδε ή το τάδε κόμμα”. 


Αυτός πολύ απέχει από του να είναι ένας συνειδητός Χριστιανός. 


Κανένα κόμμα δεν εκφράζει 

τον Χριστιανό.”

Ακούτε, σεβαστέ π. Βασίλειε Βολουδάκη και οι λοιποί Μακρακιστές, τι λέγει ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος; 


1.) Οι χριστιανοί δεν πρέπει να είναι προσκολλημένοι σε κόμματα και πρόσωπα όταν ψηφίζουν.


2.) Κανένα κόμμα δεν εκφράζει τον χριστιανό.


3.) Ο χριστιανός ψηφίζει το μη χείρον βέλτιστον χωρίς την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να τον εκφράσει κάποιο πρόσωπο ή 

κάποιοι κομματικοί 

σχηματισμοί.


4.) Αλλοίμονο στον Χριστιανό που θα πει, “εμένα με εκφράζει το τάδε ή το τάδε κόμμα”. Αυτός πολύ απέχει από του να είναι ένας συνειδητός Χριστιανός. Κανένα κόμμα δεν εκφράζει τον Χριστιανό.


Τι λέγαμε πριν σβήσουν τα φώτα πολυφίλητε και πολυσέβαστε Γέροντα 

των Εξαρχείων;


Αν ζούσε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος ούτε που θα τολμούσατε να σκεφτείτε να ιδρύσετε κόμμα και να απαιτείτε -με την γνωστή προπέτεια που σας χαρακτηρίζει- από τους πιστούς να θεωρούν το κόμμα σας “την παράταξη του Κυρίου”, όπως γράψατε, με αποφευκτέα ωμότητα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσσης Ιερώνυμο.


Ακουέτωσαν, όμως, ταύτα και ορισμένα πνευματικά παιδιά του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, εν Ελλάδι και εν Κύπρω, που ερωτοτροπούν -σαν δεν ντρέπονται- με τον Μακρακισμό.


Υπογραμμίζω εμφατικά και εν Κύπρω.

1 comment:

  1. Ο π. Επιφάνιος έλεγε και κάτι άλλο για το ξεγέλασμα της λογικής :

    " η λήψις του ζητουμένου " !

    Το νά είναι κανείς " συνεχιστής του Καποδίστρια " ή υπασπιστής του Βατάντζη κ.τ.λ. είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο ! Δηλαδή τί ακριβώς θα συνεχίσουν απο τον Καποδίστρια ? Αφελείς μεγαλοστομίες !

    Σε κάθε περίπτωση ο κάθε πολίτης μπορεί -- άν το δύναται -- νά ωφελήσει την πατρίδα . Μόνο όμως οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν .

    Απο όλα αυτά κερδισμένοι βγαίνουν οι Ιεροί Κανόνες , που επιβεβαιώνονται και οι άγιοι Πατέρες που τους θέσπισαν . Όταν οι ιερείς εμπλέκονται στην πολιτική δημιουργείται τραγέλαφος . Δεν ξέρει ούτε ο ίδιος ούτε οι άλλοι υπο ποία ιδιότητα ενεργεί και πράττει .

    Δεν λέμε οτι ο ιερέας δεν είναι πολίτης της επιγείου πατρίδος και οτι δεν έχει άποψη για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα . Όμως ο ιερέας πρέπει νά κρατά διακριτικές αποστάσεις απο την πολιτική , για νά μήν βλάπτεται το ποιμαντικό του έργο .

    ReplyDelete