Monday, May 31, 2021

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Πάντοτε μπροστάρης στους αγώνες εναντίον του Οικουμενισμού ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Με αφορμή τις εξοργιστικά απαράδεκτες δηλώσεις του Σεβ. Ιταλίας κ. Πολύκαρπου για τον Πάπα της Ρώμης και την εξουσία την οποία δήθεν εξακολουθεί να έχει στην Εκκλησία, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς βρίσκει την ευκαιρία να πει τα πράγματα με το όνομά τους, να στηλιτεύσει τον Οικουμενισμό, να κατανομάσει τους εκπροσώπους του και να ελέγξει τον αλλοτριοεπίσκοπο Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό ότι οι κυριολεκτικά αιρετικές δηλώσεις του Σεβ. Ιταλίας δεν ξεσήκωσαν καθολική καταδίκη πανταχόθεν.

Αλλοίμονον αν οι επίσκοποι κηρύττουν από των δωμάτων γυμνή τη κεφαλή αιρέσεις και οι πιστοί (κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί) σφυρίζουν αδιάφορα λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Θερμά και υικά υποβάλλουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Σεβ. Πειραιώς, επειδή στέκει πάντοτε άγρυπνος στο τιμόνι της επισκοπικής του ευθύνης, πραγματικός επίσκοπος = φρουρός των αληθειών της πίστεως και αποτολμά ευθεία σύγκρουση με τους αιρετικούς παρά τις λυσσαλέες προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τους Οικουμενιστές πανταχόθεν.  

No comments:

Post a Comment