Friday, May 14, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Λίαν αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου να αγοράσει ακριβό μηχάνημα για τους βαριά ασθενείς από τον κορωνοιό.

Εύγε Μακαριώτατε!

Ο Μακαριώτατος δήλωσε μάλιστα ότι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι διατεθειμένη να αγοράσει πολλά τέτοια μηχανήματα για να σώσει την ζωή των συνανθρώπων 

μας.

Και ενώ ο Μακαριώτατος Κύπρου έπραξε και πράττει το καθήκον του, δυστυχώς οι εν Κύπρω Ιωσηφίτες επίσκοποι -και ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος- ΜΟΝΟ για άλλα ενδιαφέρονται:

1.) Να καταλάβουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, και 

2.) να προωθήσουν, με κάθε αθέμιτο μέσο την Αγιοκατάταξη του πλανεμένου, Θεομπαίκτη και φαύλου τους Γέροντα Ιωσήφ

του Βατοπαιδινού.

Το πρόσφατο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βατοπαιδινού “Μυσταγωγία Προσευχής κατά τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό”, συνιστά αποθέωση υποκρισίας και Βατοπαιδινής αθεοφοβίας και Θεομπαιξίας. 

Είπαμε, σε πρόσφατο άρθρο, λίγα πράγματα για τα άθλια που γράφει ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ για την "αγιότητα" του Ιωσήφ 

του Βατοπαιδινού. 

Αρχίσαμε, επίσης, -χωρίς να ολοκληρώσουμε- την ανάλυση του θλιβερού πρόλογου του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, του δεινού συκοφάντη του Αγίου Παισίου, στο επαίσχυντο βιβλίο που εξέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ για τον πλανεμένο τους Γέροντα.

Θα ολοκληρώσουμε -συν Θεώ- λίαν προσεχώς την ανάλυση του προλόγου του Πανιερώτατου Λεμεσού για να καταδείξουμε ότι δυστυχώς ο Πανιερώτατος είναι αδίστακτος και χωρίς φραγμούς.

No comments:

Post a Comment