Monday, May 17, 2021

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΥΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΥΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Θερμά και υικά συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ενήργησε τα δέοντα για κληρικό της Μητροπόλής του που κηρύσσει δημόσια αιρέσεις.


Η συνηγορία του κ. Βαβούσκου υπέρ του αιρετίζοντος κληρικού δέχτηκε συντριπτική απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς.


Ως γνωστόν ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ είναι πολύ καλός νομικός με ουσιαστική γνώση του ποινικού, αλλά και του κανονικού και του εκκλησιαστικού Δικαίου και οποτεδήποτε συγκρούεται με διάφορους για νομικά θέματα τους αποστομώνει με συντριπτικά επιχειρήματα.


Εκφράζουμε την πιο μεγάλη χαρά μας γι’ αυτό όπως και για το γεγονός ότι ο Σεβ. Πειραιώς είναι κορυφαίος αντιοικουμενιστής επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος που προμαχεί -πολλές φορές σχεδόν μόνος- εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού.


Ορθότατα πράττετε, Σεβασμιώτατε Πειραιώς.! Αιρετικοί, αιρετίζοντες και διαβεβλημένοι κληρικοί δεν έχουν θέση στις τάξεις του ιερού κλήρου.


Ο Θεός να σας χαρίζει χρόνια και ομολογιακό σθένος, Σεβασμιώτατε, για το καλό της Εκκλησίας και της πατρίδας.

1 comment:

  1. Σοβαρά τώρα;;; Ο Πειραιώς δεν απάντησε ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ επί της ουσίας όσων έγραψε ο κύριος Βαβουσκος. Να ανεβάσετε λοιπόν το κείμενο του κυρίου Βαβουσκου, την απάντηση του Πειραιώς αλλά και την ανταπάντηση του κυρίου Βαβουσκου πάλι.
    ΥΓ: Γιατί δημιουργείτε εντυπώσεις λέγοντας ότι ο κύριος Βαβουσκος συνηγορεί υπέρ του αιρετιζοντος; Ο κύριος Βαβουσκος αναφέρθηκε στην διαδικασία αυτή κάθε αυτή και μάλιστα λέγει ότι εφόσον η κατηγορία είναι περί αιρέσεως, τότε η ποινή που του επιβλήθηκε είναι για μικρότερα παραπτώματα και έπρεπε να επιβληθεί καθαίρεση ή και αφορισμός.

    ReplyDelete