Saturday, April 29, 2017

ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣTIΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣTIΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Ιστολογίου “Κατάνυξις”
=====

Η ημερίδα που διεξήχθη σε δύο μέρη, το πρώτο το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., είχε κάποια χαρακτηριστικά τα οποία επαναβεβαιώσαμε και μας γέμισαν με θλίψη. 

Ένα χαρακτηριστικό είναι πως, πρόκειται για μια πολύ μικρή ομάδα ακαδημαϊκής "ελίτ", η οποία καταχρώμενη την αποστολή της, επανευαγγελίζει τους φοιτητές της Θεολογικής σχολής στα νάματα του Οικουμενισμού. Μια ουμανιστική αλυσίδα θολοκουλτουριάρηδων, αποτελούμενη από "χρήσιμους" κρίκους, με ιδεοληψίες, εμμονές, αγκυλώσεις και κυρίως ποτισμένη από το Φράγκικο δηλητήριο του αλαθήτου, της "πωρώσεως" δηλαδή, λόγω "αυθεντίας", αλυσίδα που προσπαθεί μανιωδώς να φυλακίσει την αλήθεια, με τεχνικές χειραγώγησης της Νέας Εποχής (storytelling, δημιουργική ασάφεια, δόγμα του σοκ κτλ). 

Άλλο χαρακτηριστικό είναι πως, εκφράζονται ειρωνικά, υβριστικά και χλευαστικά για όσους διαφωνούν μαζί τους. Και όσοι διαφωνούν μαζί τους συνεπάγεται πως διαφωνούν και με τον Περγάμου, άρα διαφωνούν και με τον Αλβανίας άρα διαφωνούν και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο άρα (το τελευταίο "άρα" το χρησιμοποιούν εμφατικά) διαφωνούν και με την Εκκλησία, γιατί "Εκκλησία είναι αυτοί"!!! Διατείνονται με ύφος μυρίων Καρδιναλίων πως "η Εκκλησία είναι εκεί που είναι αυτοί", πως "ο Χριστός είναι εκεί που τον θέλουν αυτοί". Μέμφονται τους διαφωνούντες και τους γελοιοποιούν στη ρητορική τους, ως εκτός Εκκλησίας, γιατί είναι έξω από το δικό τους κοσμοείδωλο. Η ειρωνεία είναι πως, το θράσος και το ψέμα έχουν ποτίσει τόσο πολύ την ύπαρξή τους, που είναι πλέον (και αυτό το γράφουμε με πολύ πόνο) η καρδιά τους πωρωμένη και ο τύφος τους αθεράπευτος. 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό είναι πως, τραγικώ τω τρόπω, έχουν κάνει τη διάγνωση και αντί να προχωρήσουν στην αυτοκριτική τους, στη θεραπεία τη μετάνοια και την επιστροφή, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία, "φασιστικής επιβολής" του Οικουμενισμού. 

Κατηγορούν τους διαφωνούντες Ορθοδόξους πως χρησιμοποιούν τους Αγίους Πατέρες αποσπασματικά και ερμηνεύουν κατά το δοκούν, ενώ αυτό ακριβώς κάνουν αποκλειστικώς αυτοί. 

Κατηγορούν τους διαφωνούντες παραδοσιακούς Ορθοδόξους πως συκοφαντούν με ψέμματα την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο", ενώ οι ίδιοι βαφτίζουν το ψέμα τους, αλήθεια της Εκκλησίας. 

Κατηγορούν τους διαφωνούντες Ορθοδόξους πως είναι φανατικοί, αλλά κρύβουν την αλήθεια για την άσκηση ψυχολογικής βίας και κατατρομοκράτησης των διαφωνούντων επισκόπων, εκείνο το κρίσιμο βράδυ στο Κολυμπάρι... 

Κατηγορούν τους διαφωνούντες Ορθοδόξους πως δε σέβονται το Συνοδικό θεσμό, ενώ εκείνοι πρώτοι εισήγαγαν το θεσμό του "συνοδικού πάπα", με Αρχιερείς "παντογράφους" που υπέγραφαν ένας για δώδεκα!! 

Κατηγορούν τους διαφωνούντες Ορθοδόξους πως τα λένε όλα αυτά για προσωπικό όφελος, δόξα και για χειροκροτητές οπαδούς, ενώ οι ίδιοι μετρούν likes, καίγονται για το επικοινωνιακό έλλειμμα της ψευδοσυνόδου, μοιράζουν πιστοποιητικά "υποχρεωτικής" παρακολούθησης στους φοιτητές για να γεμίζουν τις αίθουσες και δεν περνάει από το μυαλό τους πως ίσως ο Θεός να μην επιτρέπει να επικοινωνηθεί η αίρεση και η εκτροπή.

Κατηγορούν τους διαφωνούντες Ορθοδόξους πως τους χαρακτηρίζουν Οικουμενιστές και πως εκείνοι υπηρετούν με θυσία την Οικουμενική κίνηση χωρίς να είναι Οικουμενιστές. Όμως οι ίδιοι δεν θεωρούν τον Οικουμενισμό παναίρεση, αλαλάζουν πως δεν έχει καταδικαστεί ο Οικουμενισμός από κάποια σύνοδο και άλλα φαιδρότερα.    

Κατηγορούν Ορθόδοξες Εκκλησίες, off the record, πως νοίκιασαν βίλες με ελικοδρόμια και την πλήρωναν με 6000€ τη βραδιά, ενώ δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν τα κόστη της διοργάνωσης με λεπτομέρειες.

Συμπερασματικά θα τονίζουμε πως οι εμμονές των διοργανωτών και των περισσοτέρων εκ των εισηγητών, να προσπαθούν να περιορίσουν τον Χριστό σε στενάχωρες "δημόσιες πλατείες" του μυαλού τους, σε "μηνύματα" έργα τέχνης της παραπλάνησης και στην άποψη των άλλων θρησκειών και πίστεων για την Ορθοδοξία, σκαλίζοντας ολημερίς και ολονυχτίς μήπως και βρουν στη μονταζιέρα του μυαλού τους από τον αμύθητο θησαυρό των Πατέρων κάνα δίδραχμο βολικής φράσης που να στηρίζει τα αστήριχτα, κυριάρχησαν στην ημερίδα και αυτοχειροκροτήθηκαν με πάθος. 

No comments:

Post a Comment