Friday, April 28, 2017

«ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» - π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ


«ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» - π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

«Αυτοί που λέγονται Αμερικάνοι, Αμερικάνοι δεν υπάρχουν, Αμερική χώρα υπάρχει αλλά οι κάτοικοι της Αμερικής είναι όλοι Εβραίοι», ανέφερε σε καλούμενη ‘’προφητεία’’ του ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Αν προστρέξει κανείς σε ιστολόγια που ιδιοτελώς τον στηρίζουν θα δει ότι κάνουν λόγο και για ακρίβεια.

Δεν χρειάζεται να αναφέρομε απλά ότι οι κάτοικοι της Αμερικής (Βορείου και Νοτίου), υπολογίζονται περί τα 860 εκατομύρια. Οι κατοικούντες την Αμερική Εβραίοι, αριθμούν το πολύ 5,5 εκατομύρια (για την ακρίβεια 5.425.000). Οι αριθμοί ομιλούν. Τους αναπαύουν τέτοιες αναφορές. Τους αναπαύει τέτοια ‘’ακρίβεια’’;

Αναπαύονται με τέτοια άτοπα; Αυτοί που η ιδιοτέλεια τους υπαγορεύει να καλούν νοσηρότητα την οποιαδήποτε ανασκευή των ατόπων που δίδαξε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, θα μπορούσαν να επαναλάβουν τέτοιο άτοπο; Φυσικά είναι εύκολο στην μονομέρειά τους να αρχίσουν τις πιθανολογίες τι εννοεί, καταγράφοντας εν τέλει τι αυτοί εννοούν για να τον δικαιολογήσουν. 

Η ‘’ακρίβεια’’ των καλουμένων ‘’προφητειών’’ του και τα άλλα συναφή που ‘’κοσμούν’’ κάποια από  τα ιστολόγια των στηριζόντων μονομερώς τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, προϊδεάζουν τον αναγνώστη για τα θεωρούμενα από αυτούς ‘’προφητικά’’ λόγια. Τους προτρέπουμε να ρωτήσουν τους παλαιοτέρους που τον γνώρισαν, απλά ‘’αν άλλα έλεγε ο Όσιος Παΐσιος και άλλα ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός’’, αλλά και πάλι θα προτιμηθεί η ίδια σιγή.

Όταν ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, αναφέρει τέτοια ανυπόστατα «με ακρίβεια», στις καλούμενες ‘’προφητείες’’ του, γιατί χρειάζονται άλλα αποδεικτικά επιχειρήματα για να προβληματιστούν;

Αυτά τα περί Αμερικής και των κατοίκων της, που αναφέρει μεταξύ άλλων στις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του, δεν αρκούν για να σωπάσουν οι μονομερώς στηρίζοντες αυτόν; Όποιος αμφιβάλλει ας κοιτάξει στο διαδίκτυο με βάση τούτη την αναφορά του, και θα δει πως παραληρούν.

Κι όμως ‘’μέγιστος των Γερόντων‘’ καλείται, σε διαδικτυακούς ιστότοπους όπου μονομερώς τον στηρίζουν, ‘’ισάξιος του Προφήτου Ιεζεκιήλ’’, ‘’ο Γέροντας της Ορθοδοξίας’’, ‘’ο μεγαλύτερος Άγιος των τελευταίων 500 χρόνων’’, ‘’μεγαλύτερος Άγιος και από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη γιατί χαμογέλασε κιόλας"… Αναπαύονται με τέτοια άτοπα; Δυστυχώς αυτοί που πρέπει να μιλήσουν αρκούνται στην σιωπή της αίγλης του. Κάποιοι μάλιστα τον επικαλούνται να πρεσβεύσει για τη σωτηρία τους.  

No comments:

Post a Comment