Friday, April 28, 2017

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ “ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟ”



ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ “ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος μίλησε σε ένα ευρύ κοινό, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη του ιδρύματος Al-Azhar, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου από διάφορα κράτη.

Να σημειωθεί ότι προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και χειροκροτήθηκε από το κοινό της αίθουσας η επισήμανση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι «το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία».

Αυτά, λοιπόν, ισχυρίζεται ο Παναγιώτατος για το Ισλάμ! Είναι θρησκεία ειρήνης, λέγει, επειδή η τρομοκρατία είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία!!!

Ας δούμε τώρα ορισμένους στίχους από το “Ιερόν Κοράνιο” που ανθολόγησε ο κ. Βασίλης Χαραλάμπους σε πρόσφατο άρθρο του για το Ισλάμ:

1.) «Όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό», 
2.) «Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε», 
3.) «Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε... κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»; 
4.) «Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», 
5.) «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους», 6.) «Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους», 
7.) «Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλάχ άλλες θεότητες», 
8.) «Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία», 
9.) «..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους».

Αντί, λοιπόν, να λέγει στους Μωαμεθανούς τόσο αστήρικτα πράγματα ο Παναγιώτατος καλύτερα να διαβάσει το Κοράνι για να αντιληφθεί ότι διδάσκει την βία και την τρομοκρατία. Γι’ αυτό το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία ειρήνης, αλλά θρησκεία που προάγει τη βία και την τρομοκρατία, που διαδόθηκε διά πυρός και σιδήρου.

No comments:

Post a Comment