Wednesday, April 19, 2017

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ



ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ευχαριστούμε θερμά για το λίαν κατατοπιστικό βίντεο που μας ανέπαυσε πλήρως επειδή εκφράζει το ορθόδοξο πνεύμα.


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ
______

1.) Με αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης και ο π. Φώτιος Βεζύνιας έκαναν τους σχεδιασμούς τους και ενήργησαν μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν οι Ιεροί Κανόνες με διαλλακτικό πνεύμα χωρίς εγωισμό και ιδιοτέλεια με στόχο την υγιή αντίδραση στον Οικουμενισμό και στη Σύνοδο της Κρήτης και προπαντός με στόχο να εξυπηρετηθεί η σωτηρία των ανθρώπων.

*****


ΟΣΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ
________

2.) Να καταθέσω, επίσης, μαρτυρία ότι ο Άγιος Παίσιος εκφραζόταν με πολύ κολακευτικά λόγια για τον π. Θεόδωρο Ζήση.

Οι Αγιορείτες πατέρες που δεν έκαναν υπακοή στον π. Θεόδωρο Ζήση, αλλά ούτε και στον Γέροντά τους, οφείλουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους για να είναι η μαρτυρία όλων των πατέρων, που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των άλλων Οικουμενιστών, αποτελεσματική και μέσα στα πλαίσια τω Ιερών Κανόνων. 

Αν μάλιστα αληθεύει η πληροφορία ότι ο Πατριάρχης ετοιμάζεται να συγκαλέσει Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο για να καθαιρέσει τους κληρικούς που αποτειχίστηκαν, οι Αγιορείτες Πατέρες πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τη γραμμή του π. Θεόδωρου Ζήση, επειδή εκφράζει τη θεολογία των Αγίων Πατέρων για την διακοπή του μνημοσύνου των επισκόπων που κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή αίρεση, αλλά και για να αφαιρέσουν τα προσχήματα από τους Οικουμενιστές.

*****


ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΕΛΟΥΝ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ
_________

3.) Η Εκκλησία έχει χάρη, έστω και αν οι επίσκοποι ή οι ιερείς μνημονεύουν τον οικείο οικουμενιστή επίσκοπο μέχρι την ημέρα που Πανορθόδοξη Σύνοδος καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενισμού και καθαιρέσει και αναθεματίσει τους Οικουμενιστές.

Η διαμφισβήτηση της εγκυρότητας των μυστηρίων των οικουμενιστών πριν τη συνοδική καταδίκη τους δεν είναι απλά δογματικά λάθος, αλλά πραγματική βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Η χάρη της ιερωσύνης γίνεται ανενεργός μόνον μετά την καθαίρεση ενός κληρικού. 

*****



Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
________

4.) Δεν είναι μόνον ο π. Θεόδωρος Ζήσης που είναι απονήρευτος άνθρωπος αν και προφανώς πρόκειται για ακαδημαικό πολύ υψηλού δείκτη νοημοσύνης.

Ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος (που είναι ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου) δεν ήταν καθόλου πονηρός άνθρωπος.

Έκρινε εξ ιδίων τα αλλότρια και θεωρούσε όλους τους ανθρώπους έντιμους και ειλικρινείς.

Γι’ αυτό και πολλοί αδίστακτοι και πανούργοι άνθρωποι προσπαθούσαν να τον εκθέσουν και ορισμένες φορές το κατόρθωναν. Ενώ λ.χ. αυτοί προωθούσαν μια ιδέα πήγαιναν με προσποιητό σεβασμό και δόλο προς τον Γέροντα και του έθεταν υπόψη κάτι που έγραψαν και του ζητούσαν να κάνει διορθώσεις σε ένα κείμενό τους. Ο αείμνηστος Γέροντας άδολα έκανε ότι του ζητούσαν και αυτοί στη συνέχεια τον εξέθεταν ότι συμφωνούσε μαζί τους ή διέδιδαν ότι ήταν ιδέα του π. Επιφάνιου αυτά που οι ίδιοι προωθούσαν. Aκόμη και όταν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες ότι φρονούσε τα ακριβώς αντίθετα από όσα οι ίδιοι προωθούσαν.!!! (Βλέπε τις κατεργαριές του π. Βασίλειου Βολουδάκη αναφορικά με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες).

Άλλο ευφυία και άλλο πονηριά.

Πονηρές και κουτοπόνηρες είναι κάτι γυναικούλες και ατσίδες κάποιοι αδίστακτοι άνθρωποι χωρίς μπέσα και ανθρωπιά.

No comments:

Post a Comment