Saturday, April 22, 2017

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ “ΟΡΘΟΔΟΞΑ” ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ “ΟΡΘΟΔΟΞΑ” ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Άστραψε και βρόντηξε το Πατριαρχείο Ρωσίας και έκανε πικρόχολες διαρροές στα ΜΜΕ αναφορικά με την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αίγυπτο.

Μεγάλη κανονική και δογματική ευθιξία κατέλαβε εν προκειμένω το Πατριαρχείο Μόσχας.!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προτού αστράψει και βροντήσει για το ελάσσων σίγουρα -για λόγους στοιχειώδους συνέπειας- τακτοποίησε το μείζων.

Τι εννοώ;

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
________

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου μας (whoever believes that can believe anything) το Πατριαρχείο Ρωσσίας σε έκτακτη ολονύχτια συνεδρία της Ιεραρχίας όλων των επισκόπων της προέβηκε στις ακόλουθες ενέργειες:

1.) Ανακοίνωσε την αποχώρηση της Εκκλησίας της Ρωσσίας από το ΠΣΕ.

2.) Έστειλε συνοδική επιστολή στο Βατικανό με την οποία ανακαλεί την υπογραφή του Πατριάρχη Κύριλλου από την κοινή οικουμενιστική Διακήρυξη της Αβάνας.

3.) Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Ρωσσίας καταδίκασε τη Σύνοδο της Κρήτης ως οικουμενιστική Σύνοδο και απέστειλε αυστηρή επιστολή στον Πατριάχη Βαρθολομαίο με την οποία απαιτεί την άμεση σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για να καταδικάσει τη Σύνοδο της Κρήτης ως αιρετική, τον Οικουμενισμό ως παναίρεση και για να αναθεματίσει τους πρωταγωνιστές του.

4.) Τερματίζει κάθε κοινή ποιμαντική παράσταση με τους αλλόθρησκους και τους αιρετικούς και αποχωρεί από τον άγονο διάλογο της Ορθοδοξίας με τους Παπικούς, όπως έκανε η Εκκλησία της Βουλγαρίας.

5.) Αναθεματίζει όσους Ρώσσους ιεράρχες έδωσαν τη δεκαετία του 1960 τη Θεία Κοινωνία στους Παπικούς και επέτρεψαν στα μέλη της να κοινωνούν σε Παπικούς ναούς.

Αφού, λοιπόν, η Εκκλησία της Ρωσσίας έκανε όλα τα πιο πάνω -που είναι και τα ουσιώδη- δικαίως αστράπτει και βροντά επειδή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κάνει ταξίδι στην Αίγυπτο με τον Πάπα.

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ “ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ”
=====

Και για να αφήσουμε τα αστεία. Νομίζει το Πατριαρχείο Μόσχας ότι δεν αντιλαμβανόμαστε που το πονά; Απλά ανέμενε ότι ο Μουφτής της Αιγύπτου θα προσκαλούσε στις πανθρησκειακές οικουμενιστικές φιέστες που προγραμματίζει τον Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο. Έλπιζε προπαντός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα συνοδευόταν στις οικουμενιστικές του παραστάσεις, όχι μόνον από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και από τον Πατριάρχη  Μόσχας, ώστε να καθιερωθεί επίσημα από το Βατικανό αλλά και το Ισλάμ το imperium της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης”.

Τώρα το Πατριαρχείο Ρωσσίας βλέπει ότι, ούτε η οικουμενιστική Διακήρυξη της Αβάνας, ούτε το πήγαινε-έλα του Σεβ. Βολοκολάμσκ στο Βατικανό, ούτε η αποστολή του Σεβ. Βολοκολάμσκ με τη χορωδία του Πατριαρχείου για να τραγουδήσουν στα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου, ούτε η παρουσία της Εκκλησίας της Ρωσσίας στην κηδεία και στην ενθρόνιση των Παπών ή στην τελετή για την “αγιοποίηση” του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Βοιτύλα έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. 

Γι’ αυτό και ενοχλήθηκε σφόδρα για το ταξίδι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αστράφτει και βροντά δήθεν “αντιοικουμενιστικά”. 

1 comment: