Wednesday, April 26, 2017

OIKOΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΚΚΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


OIKOΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΚΚΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Σε ανοικτή δημόσια διάλεξη του, στα κεντρικά γραφεία του Π.Σ.Ε., στη Γενεύη της Ελβετίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στην “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» ανέφερε, συν τοις άλλοις, και τα πιο κάτω: «Γι’ αυτό το λόγο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος τόνισε ότι η ορθόδοξη συμμετοχή στο κίνημα για την αποκατάσταση της ενότητος στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία δεν είναι ξένη προς τη φύση της Ορθόδοξης Εκκλησίας…». 

Πραγματικά ο Παναγιώτατος μιλά έξω από τα δόντια. Δεν έχει πλέον κανένα λόγο να κρατά τα προσχήματα. Δεν συμφωνεί ποσώς με το Μέγα Βασίλειο, που εύχεται στη Θ. λειτουργία: «τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» και «τας των αιρέσεων επαναστάσεις ταχέως κατάλυσον, τη δυνάμει του Αγίου σου Πνεύματος». ΔΕΝ φρονεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία (!!!). Αυτό βγαίνει αβίαστα από τις επίσημες αυτές τοποθετήσεις του.

Η αιρετική «θεωρία των κλάδων» που εισήγαγε, για τους δικούς του λόγους, ο παραπαίων Αγγλικανισμός, έγινε από καιρό λάβαρο των οικουμενιστών. Παλεύει, ο Παναγιώτατος και οι συν αυτώ, με σύμμαχους τους Προτεστάντες για ξαναφτιάξουν ΜΑΖΙ (!!!) τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, λες κι ο Χριστός μας είπε ψέμματα όταν έλεγε: «και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ. κη΄ 20)!!! «Τι χρείαν έτι έχομεν μαρτύρων»;
 
Αλλότρια προς τη φύση της Ορθόδοξης Εκκλησίας η τοιαύτη τοποθέτηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Παναγιώτατε: «Έκαστον γαρ δένδρον εκ του ιδίου καρπού γινώσκεται. Ου γαρ εξ ακανθών συλλέγουσι σύκα, ουδέ εκ βάτου συλλέγουσι σταφυλάς» (Λουκ. ς΄44), δηλώνει το αψευδές στόμα του Κυρίου. Σπεύσατε να μιμηθείτε τον προκάτοχό σας Ιερεμία Β΄ τον Τρανό, που διετράνωσε σταράτα στους Προτεστάντες πως πρέπει να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στην Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment