Thursday, April 20, 2017

ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ



ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός μας έχει απογοητεύσει οικτρά εξαιτίας της στάσης που τηρεί έναντι του κακόδοξου διανοούμενου κ. Χρήστου Γιανναρά τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχει ελέγξει -ως όφειλε να πράξει από καιρού- δημόσια για τις κακοδοξίες που κατ’ εξακολούθηση διατυπώνει. 

Τουναντίον τον επαίνεσε δημόσια με προκλητικά γλοιώδη λόγια. Δεν φτάνει που τον χαρακτήρισε εξαίρετο διανοούμενο τον χαρακτήρισε και γνήσιο αντιοικουμενιστή παρόλον ότι και με αιρετικούς έχει νταλαβέρια και τις αιρετικές αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης έχει αποδεχθεί, αναφορικά με την εκκλησιαστικότητα των αιρετικών και θαυμαστής του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου είναι.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα -και παρόλον ότι έχει κατ’ επανάληψη κληθεί να πράξει το καθήκον του-, ο π. Γεώργιος βάζει την πίστη του κάτω από την προσωπική φιλία που έχει με τον κακόδοξο Νεορθόδοξο, Οικουμενιστή και Νεονικολαίτη διανοούμενο.

Αυτήν τη φορά, όμως, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την βαθύτατη εκτίμησή μας στον π. Γεώργιο Μεταλληνό επειδή -όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο “Παιδαγωγός”- συνετέλεσε αποφασιστικά στην επαναφορά σε κανονική τροχιά του ευλαβούς και παραδοσιακού ιερομονάχου π. Ευθύμιου Χαραλαμπίδη, ο οποίος, όχι μόνο διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου Μητροπολίτη Σεβ. Σύρου Δωρόθεου, αλλά και προσεχώρησε για ένα διάστημα σε αντικανονική παρασυναγωγή.

Αναμένουμε ο π. Γεώργιος να κινηθεί με την ίδια ευαισθησία και συνέπεια για να ελέγξει τον κ. Γιανναρά τον κακό δαίμονα της Νεοελληνικής Θεολογίας που για δεκαετίες ολόκληρες αλλοτριώνει -σχεδόν ανενόχλητος- τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment