Monday, April 17, 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
=====
Στις 31.3. επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία του «Σ.Ε.Ε.» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του «επίσκοπο» Κρίστοφερ Χίλλ, συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρό του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και την επίσης Αντιπρόεδρό του ερίτιμον κυρίαν Κάριν Μπούρστραντ, προϊσταμένη «ιέρεια» του καθεδρικού ναού των Λουθηρανών στο Γκαίτεμποργκ της Σουηδίας. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε στις 1.4. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εν τοις Πατριαρχείοις, την δε επομένην, Ε΄Κυριακήν των Νηστειών, παρηκολούθησε τη θεια λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. 
Το «Συμβούλιο Ευρωπαΐκών Εκκλησιών» («Σ.Ε.Ε.») δεν είναι τιποτε άλλο παρά το εν Ευρώπη παράρτημα του κακοφήμου «Π.Σ.Ε.» και ουδέν έτερον. Βλέπετε η πρακτική των συγχρόνων Προτεσταντών για την προώθηση της γυναικείας «ιερωσύνης» έχει παραχωρήσει, συν τοις άλλοις,  στην κυρία Κάριν Μπούρστραντ τον επίζηλο τίτλο της Αντιπροέδρου του «Σ.Ε.Ε.». 
Τώρα όσον αφορά τα θέματα που τέθηκαν κατά την επισκεψη στον Παναγιώτατο μεταξύ αυτών ήταν κι αυτό της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Βέβαια. Από τότε που επισήμως κι αδιαμφισβητήτως οι αιρετικοί ονομάσθησαν «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες» απέκτησαν λόγο αναφορικά με τα εσωτερικά θέματα της Ορθοδοξίας. 

Ήδη προσφάτως στο Μπάρι της Ιταλίας Παπικοί κι Ορθόδοξοι προέβησαν εν συνεδρίω σε ανάλυση των εν Κολυμβαρίω γενομένων. Τώρα οι ιθύνοντες του «Π.Σ.Ε.» θα εξέφρασαν, φαντάζομαι, την ανυπόκριτον χαράν αυτών δια το «κατόρθωμα» των εν Κολυμβαρίω συνελθόντων. Μιλάμε φυσικά για το διαβόητο Άρθρο 6, αλλά και για την συνέχιση των μετά των αιρετικών Διαλόγων, άνευ φυσικά όρων και ορίων, παρά το πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας άγονον, ατελέσφορον και άκαρπον αυτών. Διάλογοι χάριν των Διαλόγων, συζητήσεις χωρίς τελειωμό, λόγια, λόγια, λόγια … επί δεκαετίες. Για την απόφαση του Κολυμβαρίου για την παραμονήν των Ορθοδόξων στο αλήστου μνήμης «Π.Σ.Ε.» και την μετά των Προτεσταντών, κι όχι μόνον, συγκατοίκησή των και τον μετ’ αυτών συναγελασμόν, αναμφιβόλως οι ιθύνοντές του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. 
Ποιος μπορεί, όμως, να θεωρήσει παρονυχίδα την παρουσία αιρετικών αξιωματούχων, δηλ. του Αγγλικανού «επισκόπου» Κρίστοφερ Χιλλ και της Λουθηρανής «ιερείας» κυρίας Μπούρστραντ, στον πάνσεπτον πατριαρχικόν ναόν; Κατά τους οικουμενιστές «ο νόμος ησθένησεν, αργεί το ευαγγέλιον». Όσον αφορά τους ιερούς κανόνες αυτοί θεωρούνται, κατά την ρήσιν ταγού, ου του τυχόντος, «τείχη του αίσχους»!!! Κι όμως! Αυτοί προνοούν «περί του μη συγχωρείν αιρετικοίς εισιέναι εις τον οίκον του Θεού,εμμένοντας τη αιρέσει» (κανών ς΄της εν Λαοδικεία Συνόδου).

No comments:

Post a Comment