Wednesday, December 9, 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Αγιορειτικό Βήμα”:

“Συγκινητική αναφορά στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης έκανε χθες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Βαρσοβία, κατά την τελετή του καθαγιασμού του θεμέλιου λίθου τού υπό ανέγερση νέου ορθοδόξου ιερού ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας. «Η Αγία Σοφία αυτήν την στιγμή δεν είναι μουσείο ούτε τζαμί, αλλά ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι ένας ορθόδοξος ναός, στους τοίχους του οποίου κλαίνε ήσυχα οι άγγελοι και προσφέρουν τις προσευχές τους στον Θεό».

Αγγίζουν κάθε ορθόδοξη ψυχή οι λόγοι του Πατριάρχη μας. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν η ψυχή του Παναγιότατου έχει την ευαισθησία να αποκρυπτογραφεί όλες τις δονήσεις αυτής της ρήσης. 

Οι άγγελοι της Αγίας Σοφίας κλαίνε σιωπηλά, όχι μόνον επειδή η Αγία Σοφία είναι μουσείο και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατραπεί σε τζαμί, αλλά και γιατί οι φύλακες των σεβασμάτων της Πόλης έχουν μηδίσει και συμπεριφέρονται σαν ουνίτες με τους Παπικούς -και όχι μόνον- που φιλοξενούν στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ας φροντίσει, λοιπόν, ο Παναγιότατος να μην κλαίνε οι άγγελοι και οι Άγιοι προκάτοχοί του για τις δικές του και των άλλων οικουμενιστών αβαρίες σε θέματα πίστεως.

No comments:

Post a Comment