Monday, December 7, 2015

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ;



ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράξενο ότι ο Πατριάρχης επείγεται να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο, αφού τα θέματα που έχει συμφωνηθεί να συζητηθούν είναι ελάχιστα και αφού πολλά επίμαχα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση δεν βρίσκονται στην ατζέντα της Συνόδου.

Η ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου δεν θα συζητηθεί, ούτε και το θέμα της Διασποράς, ενώ, επίσης, κατέστη αδύνατο να συζητηθούν θέματα όπως ο κοινός εορτασμός του Πάσχα κτλ..

Γιατί, λοιπόν, επείγεται ο Παναγιότατος να συγκαλέσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο αφού η Σύνοδος αυτή θα είναι ακρωτηριασμένη και δεν θα αποδώσει τους καρπούς που θα ήθελε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να αποδώσει;

Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα είναι ότι με την ακρωτηριασμένη αυτή Σύνοδο ο Παναγιότατος θα εξασφαλίσει το μίνιμουμ των επιδιώξεων του. 

Ποιές είναι αυτές; 

1.) Η κατοχύρωση του πρωτείου μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών που διαμφισβητείται από πολλούς και μάλιστα από την Εκκλησία της Ρωσίας, και, 
2.) Η έγκριση και θεσμοθέτηση των οικουμενιστικών του ακροβασιών.

Αφού τα δύο αυτά θα κατοχυρωθούν με τη σύγκληση της Συνόδου ο Παναγιότατος κρίνει ότι αξίζει τον κόπο να διακινδυνεύσει τη σύγκλησή της.

Οίκοθεν νοείται ότι οι παραδοσιακοί πιστοί, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το πρωτείο τιμής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχουν σοβαρότατες αντιρρήσεις να επικυρωθεί η πορεία των οικουμενιστών ως η κατά Θεόν πορεία.

Ο κίνδυνος, λοιπόν, εξαιτίας της σύγκλησης της Πανορθόδοξης Συνόδου είναι τεράστιος και οι παραδοσιακοί πιστοί πρέπει να επικεντρώσουν όλη την προσοχή και τις δυνάμεις τους στην υπόσκαψη του κύρους αυτής της ψευδοσυνόδου που θα κατοχυρώνει την αίρεση του Οικουμενισμού ως νόμιμη.

Είναι γι’ αυτό ευτύχημα ότι η “Σύναξη κληρικών και μοναχών” εργάζεται εντατικά για τη διοργάνωση Ημερίδας στην οποία θα εξεταστούν σε βάθος όλα τα προβλήματα της συγκλήσεως της Συνόδου για να διαμφισβητηθεί το κύρος των επιδιώξεων του Παναγιότατου και των άλλων οικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment