Sunday, November 1, 2015

Η ‘’ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ’’ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΝΟΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕΣΙΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ


Η ‘’ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ’’ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΝΟΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕΣΙΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Το κίνημα Πνοή λαού’’ ας γίνει  Πνοή του Ορθοδόξου  λαού της Κύπρου μεσιτεύοντας για ανασκευή της αίρεσης που προβάλλεται στην ιστοσελίδα που επιγράφεται (IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ) Vatopedi.gr, που πρόσφατα αναρτήθηκε σε βίντεο που τιτλοφορείται «Τέκνα Θεού γενέσθαι»,  με ομιλία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που έγινε στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Δύσκολο εγχείρημα αλλά ευεργετικό για τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου και όχι μόνο. Ας  μεσιτεύουν για ανασκευή της αιρετικής καινοτομίας που αναφέρει  ότι  «ο νους του ανθρώπου που είναι πρόσωπον και το καθ’ εικόνα και ομοίωσιν, είναι υπεράνω της Χάριτος».

Οι διαφημίζοντες την ‘’ηλεκτρονική δημοκρατία’’ ας βοηθήσουν στην ανασκευή της διαδικτυακής αυτής βλασφημίας, αλλά και των άλλων θεολογικών πλανών του μοναχού που τόσες φορές κατατρόμαξε τους Έλληνες της Κύπρου με τα ‘’προλεχθέντα’’ του.

Αφού το κίνημα Πνοή λαού’’ θέλει να έχει ένα διαφορετικό από τα άλλα κόμματα ρόλο, ας αναλάβει να προστατεύσει τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου από την ιωσήφειο θεολογική πλάνη περί της Θείας Χάριτος. 

Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούσαν πριν την ίδρυση της Πνοής λαού’’  από το πλήθος των μηνυμάτων πριν την ίδρυση του κινήματος αυτού, ότι οι υποστηρικτές των Βατοπαιδινών θα κάνουν κόμμα, δεν θα το σχολιάσομε. 

Για μας ‘’κομματική’’ ήταν η συμπεριφορά πλήθους  ‘’ημετέρων’’ στις προηγούμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές, με μια απαράδεκτη για το εκκλησιαστικό ήθος νοσηρότητα.    Κάτι που θύμισε πρακτικές κομμουνιστικού κόμματος, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, όπου ακόμα και στις συναλλαγές  της καθημερινότητας προτιμούντο ‘’ημέτεροι’’.  Όσο για τον απόηχο των λοιδοριών του νυν Αρχιεπισκόπου, δυστυχώς  δεν έχει ακόμα εκλείψει.

Αυτά φυσικά παρενθετικά.  Θα επαναλάβουμε την παράκληση στο κίνημα Πνοή λαού’’ να γίνει  Πνοή του Ορθοδόξου  λαού της Κύπρου μεσιτεύοντας για ανασκευή της αίρεσης που προβάλλεται στην ιστοσελίδα που επιγράφεται (IΕΡΑ Μ. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ) Vatopedi.gr, τόσο στην ίδια τη Μονή όσο και στη Μητρόπολη Λεμεσού.  Ένα εγχείρημα τόσο εύκολο μα συνάμα και τόσο δύσκολο για το κίνημα Πνοή λαού’’, όσο περίεργο κι αν ακούεται τούτο.

No comments:

Post a Comment