Sunday, November 29, 2015

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ



ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε Ανακοινωθέν του για τη Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την Πανορθόδοξη Σύνοδο και τον Οικουμενισμό με ένα συνοπτικό κείμενο γεμάτο θεολογική σοφία και ισχυρή επιχειρηματολογία.

Ο Σεβ. Πειραιώς ανατρέπει τις θέσεις που ο Παναγιότατος και άλλοι ιεράρχες εξέφρασαν στη Σύναξη και αποδεικνύει ότι οι Θεολογικοί διάλογοι, όπως διεξάγονται τώρα, προδίδουν την ορθόδοξη πίστη και είναι εν παντί αλυσιτελείς.

Ταυτόχρονα αναλύει τους κινδύνους που θα προκύψουν από την πιθανή σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία θα συγκληθεί όχι για να καταδικάσει τις σύγχρονες αιρέσεις και μάλιστα τον Οικουμενισμό, όπως αναμένει ο λαός του Θεού, αλλά για να δικαιώσει τις αβαρίες των Οικουμενιστών σε βάρος της πίστης μας.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβ. Πειραιώς για το Ομολογιακό και καταπελτώδες αυτό κείμενο που ανατρέπει εκ βάθρων τη σαθρή θεολογία και επιχειρηματολογία των Οικουμενιστών και επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα συγκληθεί για να αλλοτριώσει τις αλήθειες της πίστης μας.

Το σχετικά εκτενές αυτό κείμενο χωρίσαμε σε πολλές μικρές ενότητες τις οποίες θα δημοσιεύσουμε, συν Θεώ, όταν ολοκληρώσουμε τη δημοσίευση ενός άλλου κειμένου του Σεβ. Πειραιώς που αναφέρεται στο Ισλάμ.

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας χαρά, που πιστεύουμε ότι αντανακλά και τη χαρά όλων των παραδοσιακών πιστών, επειδή από τον Σεβ. Πειραιώς και το Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς εκπορεύονται πλήθος κείμενα που ανατινάζουν στον αέρα τα θεμέλια του Οικουμενισμού.

Ευελπιστούμε ότι η τμηματική δημοσίευση των αποσπασμάτων του Ανακοινωθέντος του Σεβασμιότατου θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς πιστούς να διαβάσουν το κείμενο και να ωφεληθούν τα μέγιστα αφού δυστυχώς τα εκτενή κείμενα δεν διαβάζονται παρά από ελάχιστους.

No comments:

Post a Comment