Wednesday, November 18, 2015

Η ΒΙΑ, Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ»



Η ΒΙΑ, Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ»

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Τ. Θεοδωρόπουλος γράφει στην «Καθημερινή» (18.11): “Αν χλευάζεις το χριστιανισμό παίρνεις δίπλωμα φιλελευθερισμού, περγαμηνές ανοχής και τα αγήματα των προοδευτικών θα σου απονείμουν τις δέουσες τιμές… Αν όμως τολμήσεις να κατακρίνεις, ή έστω να αμφιβάλλεις για τη δυνατότητα του Ισλάμ να συνυπάρξει  με τις αξίες που ο δυτικός πολιτισμός κατέκτησε …αμέσως θα σε κατατάξουν στο χοιροστάσιο του μισαλλόδοξου φυλετισμού …κοινώς θα σου απαγορεύσουν να μιλάς…Η προοδευτική διανόηση ενδιαφέρεται να αποδείξει ότι το Ισλάμ δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία…Μήπως όμως σχετίζεται; Ο ιμάμης του Άμστερνταμ Γιασίν Ελφορκανί δηλώνει: «Οι τρομοκράτες νομιμοποιούν θεολογικά τις πράξεις τους. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να λέμε: αυτό δεν έχει σχέση με το Ισλάμ». 

Ο πιο πάνω δημοσιογράφος ξεφεύγει από τα στερεότυπα του «πολιτικά ορθού», αρχίζει να παίρνει μυρουδιά τι γίνεται γύρω του και λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Το πιο ισχυρό του επιχείρημα είναι τα λόγια του ιμάμη του Άμστερνταμ. Ο Γιασίν Ελφορκανί ΔΕΝ μασά τα λόγια του. Οι τρομοκράτες του Τζιχάντ έχουν θεολογική βάση. Στηρίζονται στον ακρογωνιαίο λίθο του Μωαμεθανισμού, το Κοράνι. Κι ένας ιμάμης κάτι ξέρει από το Κοράνι. Δεν λέει ψέμματα, ούτε αποποινικοποιεί τη θρησκεία του Μωάμεθ, μήτε γλύφει δουλοπρεπέστατα τους οπαδούς του «Προφήτη». Λέει κάτι το σωστό. Όχι σαν τον κ. Πέτρο Βασιλειάδη και διάφορους ταγούς της Εκκλησίας. Ας το ακούσει ο Πανιερότατος Μόρφου Νεόφυτος και όσοι άλλοι μιλούν σ’ αυτό το μήκος κύματος. Ένας αξιωματούχος του Μωαμεθανισμού το παραδέχεται, αισθάνεται πως οι Μωαμεθανοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση κι εμείς τους καλύπτουμε!!!

1 comment:

  1. κ. Τελεβάντε, ο Ιμάμης του Άμστερνταμ ξέρει πολύ καλά τη διδασκαλία του Κορανίου, εμείς δεν γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος κατά των απίστων (όλων των μη μουσουλμάνων δηλαδή) είναι βασική διδασκαλία του Κορανίου. Όποιος δεν διάβασε το Κοράνι έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα θρησκευτικό βιβλίο, όπως όλα τα βιβλία των άλλων θρησκειών. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Το τζιχάντ, ουσιαστικά, στηρίζεται στις εντολές του Κορανίου. Για να μη αναφέρω όλα τα εδάφια του Κορανίου, που το αποδεικνύουν, για λόγους οικονομίας του χώρου, παραπέμπω σε κείμενό μου, που μπορείτε να δείτε στον προσωπικό μου ιστοχώρο: http://karamatskos.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html

    ReplyDelete