Monday, November 30, 2015

ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως κάθε χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες έτσι κι εφέτος κατά τη Θρονική εορτή του Οικουμενικού Θρόνου στις 30 Νοεμβρίου παπική αντιπροσωπεία μαγαρίζει τον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Παπική αντιπροσωπεία της οποίας ηγείτο ο καρδινάλιος Κόχ παρέστη στην εορτή του Οικουμενικού Θρόνου και έγινε δεκτή από τον Παναγιότατο με λόγια που προκαλούν απέραντη θλίψη σε κάθε ορθόδοξη ψυχή.

Η αντιπροσωπεία, κατά τη διαβεβαίωση του Παναγιότατου, εκπροσωπούσε την “αδελφή πρεσβυτέρα Εκκλησία της Ρώμης” -όπως την χαρακτήρισε- και τον “πεφιλημένο αδελφό του Πάπα Φραγκίσκο”. Βαθύτατη πικρία γέμισε η καρδία μας όταν ακούσαμε τον Παναγιότατο να αναφέρεται στο κακόδοξο κείμενο της Ραβέννας το οπoίο χαρακτήρισε "εξαίρετο" και το οποίο θεωρεί γερό θεμέλιο για τη θεολογία του πρωτείου στην Εκκλησία.!!!

Η ανταλλαγή αντιπροσωπειών κατά τις Θρονικές εορτές του Βατικανού και του Οικουμενικού Θρόνου, που εγκαινιάστηκαν από  τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, αποτελούν την πιο επίσημη αναγνώριση εκ μέρους τους Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι η Εκκλησία είναι “διηρημένη” και ότι η πρεσβυτέρα Ρώμη βρίσκεται σε κοινωνία με το Φανάρι.

Η αυθαίρετη αυτή ενέργεια αποτελεί πραγματικό όνειδος για την Ορθοδοξία και συνιστά άγος για την καθαρότητα της πίστεως.

Ο Παναγιότατος δεν εφείσθη λόγων επαίνου και αποδοχής της αντιπροσωπείας ως εάν υπάρχει ορθόδοξο πατριαρχείο στην παλαιά Ρώμη και ως εάν ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι αρχηγός αίρεσης αλλά αρχηγός Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρόμοιες ασχημίες γίνονται κατά τη Θρονική εορτή του Βατικανού όταν ορθόδοξη αντιπροσωπεία πηγαίνει να υποβάλει τις ευχές της στην “πρεσβυτέρα Ρώμη” λες και πρόκειται για Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι για αίρεση. Ορισμένοι μάλιστα από τους ορθόδοξους αντιπροσώπους φτάνουν σε τέτοιο βαθμό εκκλησιαστικού κρετινισμού ώστε φιλούν το χέρι του Πάπα.

Δυστυχώς αντί η ημέρα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Θρόνου να είναι μέρα χαράς και πανηγύρεως για τους Ορθόδοξους πιστούς είναι αποφράδα ημέρα αισχύνης για την Ορθοδοξία εξαιτίας της παρουσίας της παπικής αντιπροσωπείας και του τρόπου που γίνεται δεκτή στο Φανάρι.

1 comment:

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΟΗΘΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ......

    ReplyDelete