Tuesday, November 17, 2015

ΝΕΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ



ΝΕΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Με μηνύματα κατά της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού παραδόθηκε σήμερα από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομία η αναστηλωμένη εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην κατεχόμενη Φιλιά.

Το λόγο έλαβε, εκτός προγράμματος, και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, που είπε ότι τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι θα πρέπει να δώσουν μαθήματα στους Κύπριους «να μην αφήσουμε τα πράγματα να οδηγηθούν σε φανατισμούς».

Στο μήνυμά του προς του παρευρισκόμενους, ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε ότι μόνο όταν διορθωθεί η θρησκευτική μνήμη όλων των Κυπρίων, θα σταματήσει να είναι αντικείμενο προπαγάνδας και από τις δυο πλευρές.

Συμπλήρωσε ότι ο Προφήτης Ηλίας στέκει ξανά όρθιος και στέλνει το προφητικό μήνυμα ότι η Φιλιά θα δώσει την φιλία ανάμεσα σε Ε/κ, Τ/κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Αναφέρθηκε τέλος στα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία και είπε ότι η μικρή Κύπρος μπορεί να δείξει ότι αποτελεί νησίδα ειρήνης, χωρίς θρησκευτικό φανατισμό, όπου ο καθένας μπορεί να ζήσει διατηρώντας την πίστη και την κουλτούρα του, μέσα σε συνθήκες ειρήνης.”

Σημειώνουμε ότι ο Πανιερότατος Μόρφου έλαβε τον λόγο εκτός προγράμματος και ότι όσα είπε είναι σύμφωνα με όσα επιτάσσει η πολιτική ορθότητα και όχι όσα κηρύττει το Ευαγγέλιο.

Φανατισμός, Πανιερότατε, παρατηρείται εκ μέρους των Μουσουλμάνων και όχι εκ μέρους των χριστιανών. Αν ανοίξετε την τηλεόραση ή ακούσετε το ραδιόφωνο θα πειστείτε ότι καθημερινά οι Μωαμεθανοί σκοτώνουν, βιάζουν, τρώνε, τα εντόσθια, καίνε ζωντανούς και σταυρώνουν τους χριστιανούς. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε, αντί να μιλάτε με τη φωνή της πολιτικής ορθότητας και να τηρείτε την τακτική των ίσων αποστάσεων, να μιλάτε με τη γλώσσα της αλήθειας και του Ευαγγελίου και να μη γίνεστε όργανο της προπαγάνδας των Τούρκων. Ούτε να προωθείτε τον Διαθρησκειακό λαικό Οικουμενισμό.

Επ’ ευκαιρία! Πότε θα κατεβάσετε τη συνέντευξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολής σας με την οποία παροτρύνετε τους Έλληνες να μελετούν το Κοράνι; Τι έχει ένας χριστιανός να μάθει από το Κοράνι που μεταξύ άλλων βασφημιών αρνείται τη Θεότητα του Χριστού και το δόγμα της Αγίας Τριάδας;

No comments:

Post a Comment