Tuesday, November 24, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΙΜΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΙΜΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο “Αρχιεπίσκοπος” του Κάντερμπερυ Τζιάστιν Γουέλμπι ξαναχτύπησε! Σε δηλώσεις του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού χαλιφάτου στο Παρίσι, ομολόγησε δημόσια ότι αμφιβάλλει αν υπάρχει Θεός.

Περίεργες δηλώσεις. Ο Θεός τι φταίει αν το τερατούργημα μιας θρησκείας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον αληθινό Θεό, γεννά δολοφόνους;

Αλλά αν ο εκλαμπρότατος Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερυ έπρεπε να έχει αμφιβολίες για την πίστη του αυτές θα έπρεπε να αφορούσαν την δική του “Εκκλησία”.

Θα έπρεπε να είχε προβληματιστεί για ποιο λόγο ο Θεός μακροθυμεί και δεν έρριξε φωτιά να κάψει τους Αγγλικανούς που “χειροτονούν” “επισκόπους” που στον ενθρονιστήριο λόγο τους ομολογούν ότι δεν πιστεύουν στη Θεότητα και στην Ανάσταση του Χριστού, που “χειροτονούν” γυναίκες και ομοφυλόφιλους “πρεσβύτερους” και “επισκόπους” και οι οποίοι πρόδωσαν τον χριστιανισμό σε κάθε του έκφανση.

Εμείς φυσικά ουδόλως απορούμε για τη μακροθυμία του Κυρίου. Άπειρο το έλεος και η ευσπλαχνία Του και αναμένει τους Αγγλικανούς -όπως όλους τους αιρετικούς, τους άθεους και τους αλλόθρησκους- να μετανοήσουν και να προσέλθουν για να βαφτιστούν στην Ορθοδοξία, τη μόνη αληθινή πίστη.

Σε κάθε περίπτωση οι κυνικές δηλώσεις του Πριμάτου του Αγγλικανισμού δείχνουν την κρίση που περνά η πλήρως εκκοσμικευμένη αυτή προτεσταντική Ομολογία αλλά και το πόσο άχρηστος είναι ο διάλογος Ορθοδοξίας και Αγγλικανισμού.

No comments:

Post a Comment