Monday, November 23, 2015

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ



ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στις 22 Νοεμβρίου γιορτάστηκαν στα Ιεροσόλυμα τα δεκάχρονα της πατριαρχίας του Μακαριότατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου.

Παρέστησαν πολλοί αρχιερείς του κλίματος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων -και όχι μόνον- και οι προξενικές αρχές της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα.

Πολύς λιβανωτός προσεφέρθη στο Μακαριότατο για το επιτελεσθέν έργο τα δέκα χρόνια της πατριαρχίας του αλλά δεν έγινε καμία αναφορά σε θέματα πίστεως.

Ούτε για το ότι ο Μακαριότατος Ιεροσολύμων δωρίζει “ιερά κοράνια” ακούστηκε το παραμικρό, ούτε ότι επανέφερε την Εκκλησία των Ιεροσολύμων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών -γράφε των αιρέσεων- από το οποίο την είχαν βγάλει οι δύο προκάτοχοί του.

Ευχόμαστε ότι καλό από το Θεό στο Μακαριότατο Ιεροσολύμων για τα δεκάχρονα από της αναρρήσεως του στο Θρόνο των Ιεροσολύμων και προσευχόμαστε ο Κύριος να τον φωτίσει να βγάλει την Εκκλησία των Ιεροσολύμων από το ΠΣΕ. Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο προς το ποίμνιό του, αλλά και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία από περάτων έως περάτων, με την ευκαιρία της επετείου των δέκα χρόνων της πατριαρχίας του.

No comments:

Post a Comment