Thursday, November 19, 2015

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Ο ΑΡΑΘΥΜΟΣ



ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Ο ΑΡΑΘΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή θλίψη διαβάσαμε επιστολή πολλών παραγόντων κληρικών και λαικών της επισκοπής Μπραζαβίλ-Κογκό στην οποία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει γενική αναστάτωση στην επισκοπή εξαιτίας της διακονίας του επισκόπου της Θεοφιλεστάτου Μπραζαβίλ Παντελεήμονα Αράθυμου.

Οι καταγγελίες και τα παράπονα του ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας είναι σοβαρά και σχετίζονται κυρίως με την απραξία που επικρατεί εξαιτίας της διακονίας του Θεοφιλέστατου κ. Αράθυμου.

Όλα έχουν ατονήσει και βρίσκονται υπό διάλυση από τότε που εξεδιώχθη ο φλογερός ιεραπόστολος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος και αφότου ανέλαβε τα ηνία της επισκοπής ο Θεοφ. Μπραζαβίλ Αράθυμος.

Μια ιεραποστολή που πριν λίγα χρόνια έσφυζε από ζωή και προσείλκυε ομαδικά νέα μέλη στην Ορθοδοξία τώρα έχει ατονήσει και μαρανθεί. Οι πιστοί έχουν την αίσθηση ότι όλα υπολειτουργούν υπό ένα ένα επίσκοπο δυνάστη που δεν αισθάνονται σαν πατέρα και ο οποίος είναι εντελώς ανίκανος να ποιμάνει την επισκοπή και να διευρύνει τους ορίζοντες της ιεραποστολής.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που δεν επέτρεψαν στον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας να εκδιώξει κλωτσηδόν από το Κογκό τον κ. Αράθυμο. Ο Μακαριότατος οφείλει να αντιληφθεί ότι αν δεν μπορεί να οικοδομεί τουλάχιστον οφείλει να μην γκρεμίζει αυτά που υπήρχαν στο χώρο της ιεραποστολής.

Δεν θα κουραστούμε πάντως να υπενθυμίζουμε σε όλους την ανάγκη να ασκήσουν πιέσεις στον κ. Αράθυμο και στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών διαφορετικά δύσκολα βλέπουμε λύση του προβλήματος. Για κάποιους λόγους -που δεν γνωρίζουμε- ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας είναι ανίσχυρος να επιληφθεί των καταγγελιών σε βάρος του Μπραζαβίλ Παντελεήμονα Αράθυμου.

No comments:

Post a Comment