Monday, September 28, 2015

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ



ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού τίμησε σήμερα η Εκκλησία, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας.

Έτσι ο Μητροπολίτης εόρτασε τα ονομαστήριά σεμνοπρεπώς με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του ιδίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της μητροπόλεως.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ιεράρχης διένειμε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα και δέχθηκε τις ευχές των πιστών.”

Ούτε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, ούτε άλλες φιέστες διοργανώθηκαν από τον σεμνό και ιεροπρεπή Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα για τα ονοματήριά του.

Αυτό απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών αλλά και το εκκλησιαστικό ήθος.

Ακατηγόρητος ιεράρχης ο Σεβ. Ελασσώνος αλλά το παράπονό μας το ξέρει.

Δεν ακούμε, Σεβασμιότατε, τη φωνή σας σε θέματα πίστεως. Ούτε για τον Οικουμενισμό καταθέτετε την Ομολογία σας, ούτε για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, ούτε για άλλα θέματα πίστεως.

Ο λαός του Θεού αναμένει πολλά από τους πνευματικούς ιεράρχες και απογοητεύεται οικτρά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σιωπή που δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος ή ατολμία ή αδιαφορία για τα θέματα της πίστεως.

No comments:

Post a Comment