Friday, September 25, 2015

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!!!



ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.»

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, διοργανώνεται στην Αθήνα, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2015, Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Η πραγματοποίηση της Διάσκεψης θα παράσχει τη δυνατότητα έναρξης ενός περιεκτικού και σφαιρικού διαλόγου μεταξύ όλων των περιφερειακών και διεθνών δρώντων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πληθυσμοί των περιοχών της Μέσης Ανατολής, υπό το πρίσμα των πανανθρώπινων αξιών της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της ανεκτικότητας, του πλουραλισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης, της πολυπολιτισμικότητας και της πολυθρησκευτικότητας.

Στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Πατριάρχες και επικεφαλής χριστιανικών Εκκλησιών στην περιοχή, θρησκευτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του μουσουλμανικού κόσμου, καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.”

Το Υπουργείο Εξωτερικών έλειψε να προωθεί τον Οικουμενισμό. Δεν θα σταθούμε στο άτοπο της ενέργειας αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τη φαιδρή άποψη του ζητήματος.

Θα βοηθήσει στην επιβίωση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή αυτή η Διάσκεψη; Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Δεσμεύτηκε το χαλιφάτο να λάβει υπόψη τις αποφάσεις της; ΤΟ ISIS ξέρει να σκοτώνει, να πουλά σκλάβους, να καίει και να σταυρώνει ζωντανούς, να βιάζει και να ατιμάζει και να καταστρέφει αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θα λάβει υπόψη τις όποιες αποφάσεις ή εισηγήσεις της Διάσκεψης του Υπουργείου Εξωτερικών; Καλά! Δεν είναι φαιδρό να το υποστηρίζει αυτό κάποιος;

Απλά η εν πολλαίς αμαρτίαις κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμη ένα ατόπημα στο μακρύ κατάλογο των ατοπημάτων της.

No comments:

Post a Comment