Tuesday, September 15, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία:”

“Όπως είναι γνωστό το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως καθιέρωσε το 1989 την 1η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Με πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννου Ζηζούλια προς την Α.Α.τον Πάπα Φραντσίσκο να ενστερνιστεί και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία την 1η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, ο Πάπας ανταποκρίθηκε εκθύμως και με φετεινή εγκύκλιό του προέτρεψε τους ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και πιστούς να συνεορτάζουν την ημέρα αυτή.

Στα πλαίσια αυτής της εκκλησιαστικής ημέρας η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας τέλεσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 την ακολουθία του αγιασμού στην όμορφη, γραφικώτατη και τουριστική λίμνη της Βαυαρίας, την Τέγκερνσεε.

Η βαυαρική κυβέρνηση ναύλωσε πλοιάριο στο οποίο επέβησαν οι εκπρόσωποι των πέριξ της λίμνης εκκλησιών και ενοριών.

Η αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, αποτελείτο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον Διάκονο π. Γεώργιο Σιώμο κτλ..

Το πλοιάριο προσάραξε σε τέσσερις μικρές προβλήτες της λίμνης, όπου οι πιστοί των άλλων εκκλησιών με ψαλμούς, ύμνους, αγιογραφικά αναγνώσματα και σύντομα κηρύγματα αναφέρθηκαν στη δημιουργία, ως δώρο Θεού και στην ανάγκη διαφύλαξή της.

Η πέμπτη στάση του πλοιαρίου έλαβε χώρα σε ανοικτό σημείο της λίμνης όπου και τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού της λίμνης από την αντιπροσωπεία της ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.”

Χρειάζονται σχόλια; Καταρχήν ο καρναβαλίστικος τρόπος εορτασμού της Ινδίκτου και προπαντός οι οικουμενιστικές ασχημίες.

Δυστυχώς ο π. Μαλαμούσης έχει πολύ οικουμενιστικό ζήλο τον οποίο εκφράζει ευκαίρως-ακαίρως.

Αλλά δεν είναι πρόβλημα π. Μαλαμούση που έχουμε. Το ψάρι βρωμά πάντοτε από το κεφάλι. Η εντολή ήρθε απο τον Πατριάρχη και τον Σεβ. Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) οι οποίοι και ενθάρρυναν τον κάθε π. Μαλαμούση να παίρνει τέτοιες οικουμενιστικές πρωτοβουλίες που προωθούν αποφασιστικά τον λαικό οικουμενισμό. Άντε να πείσεις τώρα ένα πιστό της Γερμανίας ότι η Ορθοδοξία είναι η ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία όταν τόσες Ομολογίες συμπεριλήφθηκαν στο οικουμενιστικό πρόγραμμα του π. Μαλαμούση.

No comments:

Post a Comment