Sunday, September 27, 2015

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΣΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΣΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατά την επίσκεψή του στο Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε με αξιοθαύμαστη παρρησία και έβαλε στη θέση της την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου που αποφάσισε αυθαίρετα να καταργήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να αλλάξει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα των απαλλαγών από το μάθημα των θρησκευτικών.

Δεν μπορούμε να λέμε ανοησίες, είπε ο Μακαριότατος, και χαρακτήρισε τις θέσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου ανεύθυνες και εντελώς αναρμόδιες να καθορίσουν τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα.

Μακάρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να μιλούσε πάντοτε για τα θέματα της πίστεως με την ίδια παρρησία και σαφήνεια. Ο λαός του Θεού θα προσέβλεπε στο πρόσωπό του με πολλή αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αναμένουμε, Μακαριότατε, να ακούσουμε και τη φωνή σας στον ίδιο τόνο και με την ίδια σαφήνεια στο θέμα του Οικουμενισμού και της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η επικύρωση της οικουμενιστικής πορείας με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας.

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πρέπει να αναγνωρίσει ως Οικουμενικές τις συνόδους που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και να καταδικάσει τον Οικουμενισμό ως παναίρεση και επ’ ουδενί λόγω να μην αποπειραθεί να τον δικαιώσει. 

Αν, Μακαριότατε, τηρήσετε τη σωστή στάση στα θέματα αυτά η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με γράμματα χρυσά το όνομά σας στις δέλτους της.

No comments:

Post a Comment