Thursday, September 24, 2015

ΟΝΤΩΣ! ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!



ΟΝΤΩΣ! ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, το άρθρο του κ. Γ. Παπαθανασόπουλου που επιγράφεται “Η Παποσύνη εμπνέει πάντα το Φανάρι.”

Ο συντάκτης του άρθρου στοιχειοθετεί με ισχυρά επιχειρήματα τις θέσεις του και παρουσιάζει με ντοκουμέντα ανάγλυφη την προβληματική στάση του Παναγιότατου ιδιαίτερα σε σχέση με τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμάς μας ανησυχεί πάντως πολύ βαθύτερα ο βαθμός έμπνευσης του Φαναρίου από το Βατικανό.

Κανένας δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει το περιεχόμενο της εισαγωγικής ομιλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά τη “Σύναξη” των ιεραρχών του Θρόνου όπου χωρίς ενδοιασμό επικύρωσε την οικουμενιστική γραμμή και το χειρότερο άφησε να νοηθεί ότι η μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας θα θεσμοθετήσει τον Οικουμενισμό ως την επίσημη γραμμή της Ορθοδοξίας.

Μας είναι ισχυρή πεποίθηση ότι τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστεί κατάλληλα το πλήρωμα της Εκκλησίας ώστε να υποσκάψει στη συνείδησή του το κύρος μιας ψευδοσυνόδου που, αντί να καταδικάσει, θα επιδιώξει να θεσμοθετήσει τον Οικουμενισμό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες (Βουλγαρίας και Γεωργίας) θα αντιδράσουν στα δόλια σχέδια των Φαναριωτών αλλά και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να απορρίψει κάθε αντορθόδοξη Σύνοδο που θα προωθεί τον Οικουμενισμό και θα τον παρουσιάσει ως την επίσημη γραμμή της Ορθοδοξίας.

Ας ελπίσουμε ότι και η Εκκλησία της Ρωσίας,  για τους δικούς της λόγους, δεν θα μείνει απαθής στα τεκταινόμενα.

No comments:

Post a Comment