Tuesday, September 29, 2015

ΝΕΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



ΝΕΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα βαθύτατης ικανοποίησης διαβάσαμε εκτενή σχολιασμό που επιγράφεται “Σύντομος σχολιασμός των εισηγήσεων κατά την πρόσφατη σύναξη των ιεραρχών του Θρόνου” του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Πρόκειται για θαυμάσιο κείμενο που αναιρεί βήμα προς βήμα όλες τις εισηγήσεις που έγιναν κατά τη Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου με την παράλληλη παράθεση της ορθόδοξης ομολογίας της πίστεως.

Το κείμενο δεν υπογράφεται από συγκεκριμένο θεολόγο γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη του. Τον γνωρίζει όμως ο Χριστός για τον Οποίο γράφτηκε το κείμενο, ο Οποίος θα δώσει την οφειλόμενη τιμή στον ταπεινό δούλο Του.

Πρόκειται για εξαιρετικό κείμενο που δίνει απάντηση σε όλα τα θέματα του Οικουμενισμού και το οποίο κονιορτοποιεί τις θέσεις του εχθρού της αληθείας.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τη Μητρόπολη Πειραιώς για το εξαιρετικό αυτό κείμενο το οποίο θα αναδημοσιεύσουμε εν καιρώ σε συνέχειες για να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από τους αναγνώστες μας αφού πρόκειται για εκτενές κείμενο 7,500 χιλιάδων περίπου λέξεων.

Αισθανόμαστε πραγματική συγκίνηση και μεγάλη χαρά επειδή στο αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο ανήκουν αξιόλογοι θεολόγοι που κατέχουν σε βάθος τα θέματα του Οικουμενισμού οι οποίοι καταθέτουν την μαρτυρία τους. Κύριος ο Θεός μνησθείη της ομολογίας τους εν ημέρα Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment