Tuesday, May 19, 2015

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ



O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στη Romfea.gr:

“Την κάλυψη των κενών θέσεων στις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς θα προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος της ιεραρχίας σύμφωνα με πληροφορίες στις 26 Μαίου.

Αν και η ιεραρχία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο επισπεύστηκε η διαδικασία για να μην σέρνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ονοματολογία των υποψηφίων.

Για την μητρόπολη Κεφαλληνίας θεωρείται ακλόνητο φαβορί ο π. Γεράσιμος Φωκάς, απαίτηση όλης της τοπικής κοινωνίας.

Για την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ακούγονται έντονα το όνομα του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, ο οποίος λόγω χαρακτήρα και διαδρομής θεωρείται ιδανικός για μία μητρόπολη με έντονο το λαϊκό στοιχείο όσο και εκείνο της διανόησης, αλλά και του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης Ιουστίνου Μπαρδάκα, ο οποίος από αρχιερείς θεωρείται κατάλληλος για την Καλαμαριά ενώ άλλοι τον φωτογραφίζουν ως τον ιδανικό διάδοχο του νυν μητροπολίτη Φλωρίνης όταν προκύψει τέτοιο ζήτημα, αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.”

Διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, ο κ. Πολυγένης στοιχείται στη γραμμή του “Νεωκόρου” και φυσικά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αφού ο “Νεωκόρος” είναι το alter ego του Αρχιεπισκόπου. Προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την εκλογή του Πανοσ. Αρχιμ. Ιουστίνου Μπαρδάκα, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, στη Μητρόπολη Καλαμαριάς και να προωθήσουν αντί αυτού υποψήφιο του οποίου η ψήφος θα προστεθεί στα κουκιά του “Νεωκόρου”.

Το γεγονός ότι ο Αρχιεπισκοπικός περίγυρος επισπεύδει την εκλογή, αντί να περιμένει τη σύνοδο της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο, σημαίνει ότι νιώθει σιγουριά ότι μπορεί να επιβάλει τον άνθρωπο του “Νεωκόρου” και του Αρχιεπισκόπου τουτέστιν τον γνωστό οικουμενιστή επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο. 

Ως γνωστόν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι κατά τη λαική φράση “μανούλα στα παρασκήνια”. Επομένως δεν θα επίσπευδε τις εκλογές αν δεν ένιωθε σιγουριά ότι θα μπορούσε να επιβάλει τον ανδρείκελό του στη Μητρόπολη Καλαμαριάς ώστε ο “Νεωκόρος” του να κερδίσει ακόμη ένα κουκί στην κούρσα της διαδοχής για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Η κοινή λογική λέγει ότι μόνον ένα θαύμα μπορεί να ακυρώσει τις πλεκτάνες του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου...

No comments:

Post a Comment